H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

Vil du have adgang til laboratorier og værksteder? Er du på udkig efter et højt fagligt niveau? Drømmer du om et hyggeligt studiemiljø og tæt samarbejde med både universiteter og erhvervsliv? Så har du masser af gode grunde til at vælge H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup.

Trygt og fagligt i top

Kan du lide trygheden i, at du kender aIle på gym? Så er Ballerup et godt valg. Hos os har vi omkring 300 elever i alt, så alle kender alle - på kryds og tværs. Det skaber et fantastisk skolemiljø. Undervisningen foregår på et højt fagligt niveau i alle fag, så du er sikret en solid uddannelse.

6 studieretninger

I Ballerup tilbyder vi 6 forskellige studieretninger, så du kan fokusere på det, der interesserer dig mest. Din studieretning bestemmer, hvilke fag du skal have, og på hvilket niveau. Så uanset om du brænder for teknologi, naturvidenskab eller noget helt tredje, har vi en studieretning, der passer til dig.
Bioteknologi og matematik

Drømmer du om at arbejde med gensplejsning, DNA-profiler, kloning og genoverførsel? Når du dykker ned i studieretningen bioteknologi og matematik, bruger du matematikken til at tænke kritisk og håndtere komplekse data. I bioteknologi får du fingrene helt ned i enzymer og biokemi, udfører du vilde bioteknologiske eksperimenter og arbejder med stamceller og ændring af levende organismer.

Bioteknologi og matematik

Bioteknologi og samfundsfag

Er du interesseret i klima og sundhed, og hvordan politiske, økonomiske og sociale strukturer spiller sammen med den teknologiske udvikling? Så er studieretningen Bioteknologi - Samfundsfag noget for dig.

På denne studieretning kombinerer vi viden om enzymer og biokemi med analyser af politiske dagsordener inden for blandt andet klima, økologi og sundhed. Du opnår en dyb forståelse for samspillet mellem menneske, natur og samfund.

 Bioteknologi og samfundsfag

Kommunikation/it & programmering

Er du helt tosset med E-sport, game design, virtual reality, 3D, robotter, programmering og it-sikkerhed? På denne studieretning får du en unik kombination af teori og praksis, hvor du opnår en dyb forståelse af it-kommunikation og webdesign. Samtidig lærer du om den bagvedliggende programmering, der ligger til grund for websider, programmer og spil.

Studieretning: Kommunikation/it & programmering

 

Matematik og fysik

Er du den nye Einstein? På H.C. Ørsted Gymnasiet kan du dykke ned i studieretningen matematik og fysik, der fokuserer på at løse komplekse naturvidenskabelige problemer. Her træner du din analytiske sans og logiske tankegang til perfektion – præcis hvad enhver kommende Einstein har brug for!

Studieretning: Matematik og fysik

 

Matematik og kemi

Drømmer du om at revolutionere medicinalbranchen og skabe nye lægemidler?
 
På studieretningen matematik og kemi fokuserer vi på at løse naturvidenskabelige problemer på højt niveau. Du bliver udfordret både på din analytiske sans og din logiske tankegang.

 

Studieretning: Matematik og kemi

Matematik og informatik

Elsker du at nørde med tal og teknologi? Overvejer du at forfølge en it-uddannelse efter gymnasiet? Her får du muligheden for at dykke ned i it og matematiske beregninger, hvor du lærer at opstille og løse komplekse problemer. Du vil arbejde med it til både beregning og dokumentation og lære om brugervenlighed, it-sikkerhed, digitale fodspor, hardware og software.

Studieretning: Matematik og informatik

Suveræne faciliteter og samarbejder

I de naturvidenskabelige og tekniske fag foregår undervisningen i helt nye laboratorier og værksteder med det nyeste teknologiske udstyr. H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup ligger midt i Danmarks førende udviklingsområde inden for it og bioteknologi.

Som en fast del af undervisningen samarbejder vi med universiteter og erhvervsliv, og vi deltager også i elevkonkurrencer og samarbejder med institutioner i udlandet.

Hyggen er i højsædet

En af de store fordele ved et mindre gymnasium som H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup er, at alle kender hinanden på tværs af klasser og årgange. Det skaber en dejlig stemning og masser af engagement, når vi arrangerer alt fra skolefester til LAN-parties. Du kan også se frem til både introtur og en spændende studietur til udlandet.

Skolemiljø og elevklubber

Besøg os

Vi holder både besøgsdage og åbent hus. Så tag et smut forbi, og kom tættere på virkeligheden. Her kan du se skolen, vores faciliteter og få svar på alle de spørgsmål, du måske går rundt med.

Besøg H.C. Ørsted Gymnasiet
HER LIGGER GYMNASIET

Ballerup

Adresse
Telegrafvej 9
2750 Ballerup

Transportmuligheder
Skolen ligger i gåafstand fra Ballerup station.
Bus 143 og 144 kører næsten til døren.

Find vej

Har du spørgsmål?

Så kontakt os her
Placeholder billede
Rasmus
Mørkeberg
Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup
EMAIL
TELEFON +45 2545 3026
Placeholder billede
Trine
Hasselbalch
Vicerektor
EMAIL
Stefan
Petersen
Rektor Ballerup
EMAIL
TELEFON +45 2545 3031