Gymnasiets opbygning

Få et overblik over, hvordan en gymnasial uddannelse på H.C. Ørsted Gymnasiet forløber, og hvordan en HTX-uddannelse er opbygget.

Opbygning på gymnasiet

Tre år med fuld fart på lærlingen! På H.C. Ørsted Gymnasiet får du selv en stor rolle i at forme din uddannelse. Det hele starter med et grundforløb, hvor du får en forsmag på de forskellige studieretninger, som du får muligheden for at vælge mellem efterfølgende.

Dit valg af studieretning sætter rammerne for resten af din gymnasietid. Undervejs får du også mulighed for at vælge valgfag, der skærper din profil og peger din uddannelse i den retning, du brænder for. 

Se studieretninger (MANGLER LINK)

Guide

Du kan i denne beskrivelse læse om hvordan opbygningen er skruet sammen
1. år

Dine første tre måneder på H.C. Ørsted Gymnasiet kastes du direkte ind i grundforløbet. Her bliver du klogere på de forskellige studieretninger, deres fagområder, og på hvad de videregående uddannelser kan føre til. Du får en solid start med obligatoriske fag som dansk, matematik og naturvidenskaber, men også nye fag som produktudvikling og et naturvidenskabeligt grundforløb. Efter de tre første måneder skal du vælge din studieretning, som vil definere din retning og fagniveau resten af din tid på gymnasiet, inklusiv teknologifaget. Du afrunder første år ved at færdiggøre dine C-niveau fag.

2. år

Nu er du godt i gang, og dit andet år på gymnasiet bygger videre på din studieretning. Udover de obligatoriske fag får du nu også idéhistorie, og du har mulighed for at vælge valgfag, som kan skærpe din faglige profil yderligere. Året slutter med, at du afslutter dine fag på B-niveau.

3. år

I dit sidste år fortsætter du med dine studieretningsfag og de obligatoriske kurser, men får også teknikfag tilføjet til skemaet. Her har du også chancen for at vælge flere valgfag, der matcher dine interesser og fremtidsplaner. Hele din gymnasietid kulminerer med, at du afslutter dine fag på A-niveau, og en velfortjent studenterhue venter på dig!

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE