Studieretning: Bioteknologi og matematik

Drømmer du om at arbejde med gensplejsning, DNA-profiler, kloning og genoverførsel? Så er studieretningen bioteknologi og matematik lige noget for dig.

Stamceller og statistik

Når du dykker ned i studieretningen bioteknologi og matematik, bruger du matematikken til at tænke kritisk og håndtere komplekse data. I bioteknologi får du fingrene helt ned i enzymer og biokemi, udfører du vilde bioteknologiske eksperimenter og arbejder med stamceller og ændring af levende organismer.

Resten af dine fag på HTX gør dig i stand til at tænke bredt om erkendelse, eksistens og samfund – og du bruger denne forståelse til at løse naturvidenskabelige problemer på højt niveau.

Studieretningsfag:

Bioteknologi A og matematik A

Hvor kan du tage studieretningen?

Du kan tage denne studieretning på vores afdelinger i Lyngby, Ballerup og Frederiksberg

Information om fagene

Obligatoriske fag

Du kommer til at have bioteknologi A, matematik A, dansk A, teknikfag A, engelsk B, fysik B, idéhistorie B, kemi B, teknologi B, kommunikation/it C og samfundsfag C.

Valgfag og valg af niveau

Du har mulighed for at vælge to valgfag – enten for at løfte niveauet i et eksisterende fag eller for at supplere med et helt nyt fag.

Mulighed for efteruddannelse?

Videreuddannelse
Denne studieretning baner vejen for videre uddannelse inden for områder som medicin, veterinærvidenskab eller biologi. Samtidig giver den dig et solidt fundament, hvis du overvejer en professionsuddannelse som sygeplejerske, bioanalytiker eller laborant. Og ja, der er også masser af muligheder for at arbejde inden for privat erhvervsliv, sundhedssektoren, undervisning og forskning.

Videregående Uddannelser
Er du nysgerrig på, hvilke videregående uddannelser dine gymnasiefag åbner op for? Hop ind på Adgangskortet og klik rundt blandt dine interesser for at se, hvilke døre dine fagkombinationer kan åbne.

Kontakt en vejleder

Vi sidder klar med svar på dine spørgsmål.
Placeholder billede
Marianne Noe
Hjarsø
Studievejleder, Lyngby
EMAIL
TELEFON +45 2545 3263
Placeholder billede
Rasmus Levin
Mørkeberg
Studievejleder, Ballerup
EMAIL
TELEFON +45 2545 3026
Placeholder billede
Jesper
Bennekou
Studievejleder, Frederiksberg
EMAIL
TELEFON +45 2545 3538

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE