H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

På vores gymnasium i Lyngby kan du forme din egen fremtid. For vi tilbyder talenthold til dig, der søger ekstra udfordringer, samarbejde med DTU og socialt samvær i elevklubber. Alt sammen i nye, arkitekttegnede omgivelser.

Se skolen og mød de andre elever

“Det er fedt at mærke, at folk er engagerede i undervisningen. Og ikke bare sidder og stener omme på bagerste række”

“Der er ikke nogen, der dømmer. Det er meget trygt at være her”

“Vi har nogle virkelig gode valgfag”

“Jeg ved ikke helt, hvad jeg vil. Og så er HCØ et godt sted at starte”

Sådan siger en håndfuld elever om dagligdagen på H.C. Ørsted Gymnasiet.

Du samarbejder med DTU og Novo Nordisk

Vi har et tæt samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Novo Nordisk og andre stærke partnere inden for science og teknologi. Det giver unikke muligheder for at skabe praktisk og erhvervsorienteret undervisning for vores cirka 750 elever. Sejt, ik’?

10 studieretninger

I Lyngby tilbyder vi 10 forskellige studieretninger, så du kan fokusere på det, der interesserer dig mest. Din studieretning bestemmer, hvilke fag du skal have og på hvilket niveau. Uanset om du brænder for teknologi, naturvidenskab eller noget tredje, har vi en studieretning, der passer til dig.
Bioteknologi og matematik

Drømmer du om at arbejde med gensplejsning, DNA-profiler, kloning og genoverførsel? Når du dykker ned i studieretningen bioteknologi og matematik, bruger du matematikken til at tænke kritisk og håndtere komplekse data. I bioteknologi får du fingrene helt ned i enzymer og biokemi, udfører du vilde bioteknologiske eksperimenter og arbejder med stamceller og ændring af levende organismer.

Bioteknologi og matematik

Kommunikation/it & programmering

Er du helt tosset med E-sport, game design, virtual reality, 3D, robotter, programmering og it-sikkerhed? På denne studieretning får du en unik kombination af teori og praksis, hvor du opnår en dyb forståelse af it-kommunikation og webdesign. Samtidig lærer du om den bagvedliggende programmering, der ligger til grund for websider, programmer og spil.

Studieretning: Kommunikation/it & programmering

 

Matematik og fysik

Er du den nye Einstein? På H.C. Ørsted Gymnasiet kan du dykke ned i studieretningen matematik og fysik, der fokuserer på at løse komplekse naturvidenskabelige problemer. Her træner du din analytiske sans og logiske tankegang til perfektion – præcis hvad enhver kommende Einstein har brug for!

Studieretning: Matematik og fysik

 

Matematik og kemi

Drømmer du om at revolutionere medicinalbranchen og skabe nye lægemidler?
 
På studieretningen matematik og kemi fokuserer vi på at løse naturvidenskabelige problemer på højt niveau. Du bliver udfordret både på din analytiske sans og din logiske tankegang.

 

Studieretning: Matematik og kemi

Kommunikation/it og samfundsfag

Er du nysgerrig på, hvordan kommunikation i praksis hænger sammen med samfundet? På denne studieretning lærer du både om kommunikation og hvordan sociale medier og nye kommunikationsformer påvirker politik, demokrati, identitet og meget mere.

 Kommunikation/it og samfundsfag

 

Bioteknologi og idræt

Er du fuld af energi og nyder at bevæge dig? Bliver du nærmest bevæget over kroppens fantastiske funktioner? Og elsker du at eksperimentere og måle blodkredsløbet og lungernes energiproduktion? Så er studieretningen bioteknologi og idræt lige noget for dig!

Studieretning: Bioteknologi og idræt

 

Matematik og geovidenskab

På studieretningen matematik og geovidenskab lærer du om naturvidenskabelige metoder og synsvinkler. Vi arbejder med geofaglige fænomener og teorier, som giver en naturvidenskabelig forståelse af verden

 Matematik og geovidenskab

Matematik og programmering

Matematik og programmering giver dig mulighed for at bruge din logiske sans og analytiske evner. Du lærer at opstille og løse problemer ved hjælp af IT og matematiske beregninger. Du kommer til at arbejde med alt fra brugervenlighed og sikkerhed til hardware og software.

Matematik og programmering

Teknologi og design

På teknologi og design lærer du at udvikle produkter, der kan gøre hverdagen lettere og sjovere for os alle. Udgangspunktet er en nytænkende og kreativ tilgang til teknologiske problemstillinger i samfundet. Du lærer om idéudvikling, form og funktion, produktdesign og kommunikationsdesign.

Studieretning: Teknologi og design

Teknologi og samfundsfag

Er du en iværksætter i hjertet og nysgerrig på teknologiens evner til at skabe og løse samfundsmæssige udfordringer? Så er studieretningen med Teknologi A og Samfundsfag B lige noget for dig!

Studieretning: Teknologi og samfundsfag

Talenttilbud og events

And the winner is ...  Hvis du har lyst til ekstra udfordringer, kan du tilmelde dig et af vores talenthold. For vi har talentaktiviteter til elever, der hungrer efter mere inden for blandt andet matematik, kemi og miljøteknologi.

For eksempel får Science-holdet ekstra kurser på DTU og arbejder med vilde science-shows, som de viser frem på folkeskoler i nærområdet.

Du får også mulighed for at deltage i konkurrencer, komme på en række virksomhedsbesøg og deltage i tværfaglige talentaktiviteter. Med andre ord: Du har store oplevelser i vente – spørg bare vores Science OL-sølvvindere. 

Vi samler på glade elever

Gymnasiet er mere end bare pensum. Meget mere. Det handler også om at møde andre mennesker. Om at skabe et godt sammenhold. Og om at udvikle sig socialt. Derfor har vi mange forskellige elevklubber, så uanset om du er til fodbold, droner, kunst eller noget helt fjerde, er der et fællesskab for dig.   

Skolemiljø og elevklubber

Besøg os

Vi holder både besøgsdage og åbent hus. Så tag et smut forbi, og kom tættere på virkeligheden. Her kan du se skolen, vores faciliteter og få svar på alle de spørgsmål, du måske går rundt med.

Besøg H.C. Ørsted Gymnasiet
HER LIGGER GYMNASIET

Lyngby

Adresse
Paul Fennebergs Allé 20

2800 Kongens Lyngby

 

Transportmuligheder
Skolen ligger et stykke væk fra Lyngby station, men der er mange muligheder for at hoppe på en bus der køre meget tæt på skolen.

Find vej

Har du spørgsmål?

Så kontakt os her
Placeholder billede
Mikkel
Lund
Udd. Leder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3062
Placeholder billede
Tina
Faarvang
Udd. Leder HCØ
EMAIL
TELEFON +45 2545 3794
Placeholder billede
Sabine
Clausen
Vicerektor
EMAIL
TELEFON +45 2545 3440
Sune
Bek
Rektor Lyngby
EMAIL
TELEFON +45 2545 3198

Vejledere

Vores vejledere sidder også klar til at hjælpe dig.
Placeholder billede
Anders
Westergaard
SPS Medarbejder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3409
Placeholder billede
Aida
Friedrichsen
Underviser
EMAIL
TELEFON +45 2545 3376
Placeholder billede
Teddy
Fjeldgaard-Frederiksen
Underviser
EMAIL
TELEFON +45 2545 3369
Placeholder billede
Marianne
Hjarsø
Studievejleder på H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby
EMAIL
TELEFON +45 2545 3263