Hvad er en erhvervsuddannelse?

HVAD ER EN ­ERHVERVS­UDDANNELSE?

En erhvervsuddannelse er en ungdomsuddannelse, hvor du skifter mellem at gå i skole og være i praktik i en virksomhed.

Både teori og praktisk erfaring

Erhvervsuddannelser bliver også kaldt for EUD og dækker over uddannelser, hvor du hele tiden kombiner teori med praktisk erfaring. Det betyder, at der altid bliver skabt en sammenhæng mellem de teorier og metoder, du lærer i skolen, og det du lærer ude i din virksomhed. Alt, hvad du lærer, kan du bruge i virkeligheden.

Du får løn under uddannelse

Som EUX-elev skal du også have læreplads i en virksomhed som du laver en uddannelsesaftale med. Startlønnen ligger typisk mellem 7.000 kr. og 9.500 kr. om måneden. 

Læs mere om lærepladser her.

Mange uddannelser, mange muligheder

Der findes mange forskellige erhvervsuddannelser. På TEC har vi fx mere end 30 erhvervsuddannelser, der giver dig mulighed for at komme i arbejde, læse videre eller blive chef i eget firma.

Hvor lang tid tager uddannelsen?

En erhvervsuddannelse tager mellem 2 og 5 år. Varigheden afhænger af din alder, og om om du kommer direkte fra folkeskolen. Dit valg af speciale betyder også noget for, hvornår du er færdig med uddannelsen.

Læs mere om opbygning af uddannelsen her.

Hvad laver man på en erhvervsuddannelse?

Når du går på en erhvervsuddannelse, bliver du undervist i det fagområde du har valgt. Men du har fx også undervisning i matematik og dansk, der bliver sat i spil ift. din uddannelse, så du hele tiden blander teori med praksis. Alt, hvad du lærer, kan du bruge i virkeligheden.

Hvad drømmer du om?

Elektriker, chauffør, maler, vvs’er eller selvstændig? Vi har helt sikkert en erhvervsuddannelse for dig, som giver dig rigtig gode muligheder for at komme i arbejde, læse videre eller blive chef i eget firma.

Find din uddannelse her.

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE