Læreplads

Når du tager en erhvervsuddannelse, skal du finde en læreplads i en virksomhed. Få styr på, hvordan du søger lærepladser, og hvor de er.

LÆREPLADS­SØGNING OG LEDIGE LÆREPLADSER

Når du tager en erhvervsuddannelse, skal du i lære i en virksomhed. Læretiden begynder, når du har gennemført grundforløbet på din erhvervsuddannelse. Herefter veksler du mellem skole og læreplads, så der bliver skabt en sammenhæng mellem de teorier og metoder, du lærer i skolen, og det, du lærer ude i din virksomhed.

Elever på en erhvervsuddannelse har pligt til aktivt at søge læreplads fra starten af grundforløb 2, jf. § 119 i bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. Du skal derfor fra starten af grundforløb 2 registrere dig som aktivt lærepladssøgende på Lærepladsen.dk, hvis du ikke har en underskrevet uddannelsesaftale.

Du kan få hjælp til at registrere dig hos din lærer eller vejleder og i dette link Lærepladsen.dk - Sådan opretter du din profil.  Konsekvensen af manglende registrering og/eller manglende søgning af lærepladser vil være, at du ikke kan blive optaget i skoleoplæring, og du risikerer at blive udmeldt af skolen.

Lærepladsmuligheder

Der findes forskellige lærepladsmuligheder, når du tager en erhvervsuddannelse:

  • Læreplads i samme virksomhed gennem hele din uddannelse
  • Dele af din læretid i én virksomhed og andre dele i andre virksomheder
  • Skoleoplæring i oplæringscentret på TEC, hvor du arbejder på et værksted, ligesom hvis du havde læreplads i en virksomhed

Lige meget hvad, så hjælper vi dig med at finde lærepladser, hvor du kan bygge videre på det, du lærer på skolen.

Hvordan søger jeg læreplads?

Når du starter på din erhvervsuddannelse, lærer du at skrive cv og ansøgninger. Du bliver også koblet op på lærepladsen.dk, så du bliver synlig for virksomhederne, og så du kan finde ledige lærepladser.

Se ledige lærepladser

UDDANNELSES­GARANTI

Hvis du ikke finder en læreplads i en virksomhed, kan du komme i lære i skoleoplæringscentret. Vi har nemlig uddannelsesgaranti på rigtig mange af vores erhvervsuddannelser, så du er garanteret at kunne gennemføre, også selvom du ikke finder en læreplads.

Skoleoplæringscenteret

Oplæring i udlandet

Når du tager en erhvervsuddannelse på TEC, har du gode muligheder for at komme til udlandet under din uddannelse. Tidligere elever har fx været i Spanien, Finland, Kenya og USA.

Tag til udlandet

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE