Spørgsmål og svar

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med dine spørgsmål. Men måske du kan finde svaret her? På denne side kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål, vi bliver kontaktet om.

Få svar på ofte stillede spørgsmål (FAQ'er)

Hvad enten du overvejer 10. klasse, EUX, H.C. Ørsted Gymnasiet eller én af vores mange erhvervsuddannelser, så er vi klar til at hjælpe dig. Se mere i vores ofte stillede spørgsmål nedenfor.

Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os nederst på siden.

Erhvervs­uddannelser, EUX og 10. klasse

Få svar på dine spørgsmål eller kontakt os hvis dit svar mangler.

Grundforløb 1
Skal du starte på grundforløb 1 (link), er der er løbende tilmelding frem til studiestart (august og januar), såfremt der er ledige pladser. Tilmelding foregår via optagelse.dk 

Grundforløb 2
Skal du starte på grundforløb 2 (link), er der er tilmelding fire gange om året og derefter løbende tilmelding frem til studiestart, såfremt der er ledige pladser. Tilmelding foregår via optagelse.dk 

10. klasse
Hvis du vil tage 10. klasse på TEC, skal du tilmelde dig senest 1. marts via optagelse.dk

Se tilmeldingsfrister og startdatoer

Startdatoen afhænger af, hvilken uddannelse du skal starte på:

  • Grundforløb 1 har opstart i august og januar
  • Grundforløb 2 har opstart 2-4 gange om året
  • 10. klasse har opstart i august

Se alle startdatoer og tilmeldingsfrister

Du søger ind på alle erhvervsuddannelser via optagelse.dk

Hvis du søger ind på en erhvervsuddannelse, og du har en uddannelsesaftale (praktikplads) med en virksomhed, så er den adgangsgivende til erhvervsuddannelsen. Derfor skal du ikke søge ind på uddannelsen via optagelse.dk. Det er i stedet din virksomhed, der skal sende kontrakten til skolen.

Alle erhvervsuddannelser kræver, at man har bestået dansk og matematik fra 9. eller 10. klasse og har bestået folkeskolens afgangsprøve med 02.

Se mere om optagelse

Rigtig mange brancher skriger på uddannet arbejdskraft. Vi du gerne høre om mulighederne inden for en konkret branche, er du meget velkommen til at ringe til os på telefon +45 2545 3000.

Lønnen svinger også meget fra branche til branche. Hvis du vil have et gennemsnitligt overblik, kan du finde en generel lønstatistik på fagforeningernes hjemmesider eller i den overenskomst, der knytter sig til din valgte branche.

Se også Fem erhvervsuddannelser i top 20 over højeste løn til nyuddannede

Er du fyldt 18 år, er du berettiget til at modtage SU på grundforløbet, det kan du læse mere om www.su.dk

Når du starter på dit hovedforløb, får du lærlingeløn, når du har en aftale med en virksomhed. Din løn fremgår af uddannelsesaftalen (link). Der kan være forskellige løn- og overenskomstforhold på de forskellige praktikvirksomheder. Men startlønnen ligger typisk mellem 9.500 kr. og 12.500 kr. om måneden og stiger for hvert år.

Hvis du skal gå i vores Skoleoplæringscenter, bliver du lønnet af skolen – her er lønnen dog lidt lavere, end i en rigtig virksomhed.

Læs mere om læreplads

Ja, og du faktisk kan du vælge mellem flere forskellige retninger.

Læs mere om 10. klasse

På størstedelen af vores EUX- og erhvervsuddannelser kan du sagtens starte, selvom du endnu ikke har fundet en praktikplads.

Vi har et par enkelte erhvervsuddannelser, hvor du ikke kan starte på uddannelsen uden at have fundet en praktikplads med underskrevet uddannelsesaftale (kontrakt med en virksomhed). På hjemmesiden vil det fremgå under hver enkel uddannelse, hvis der er praktikpladskrav.

Se alle erhvervsuddannelserne

TEC ligger på 5 adresser i/på:

  • Ballerup
  • Frederiksberg
  • Gladsaxe
  • Hvidovre
  • Lyngby

Nogle uddannelser kan du tage på flere adresser, men mange er tilknyttet en enkelt adresse. På hjemmesiden kan du på hver enkel uddannelse se, hvor du kan tage uddannelsen.

Find din uddannelse

En erhvervsuddannelse er et fuldtidsstudie.

På grundforløbet skal du gå i skole alle hverdage fra kl. 08-16.

På hovedforløbet veksler du mellem skole og praktik. Arbejdsdagene i praktikperioden afhænger af virksomheden, og alt efter branche kan arbejdet ligge om dagen, natten eller i weekenden.

Erhvervsuddannelse
En erhvervsuddannelse er en praktisk orienteret uddannelse. Under uddannelsen veksler du mellem skole- og praktikforløb. Når du har gennemført uddannelsen får du et svendebrev som bevis for, at du har færdiggjort din uddannelse.

EUX
EUX er en kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse, så du får to uddannelser i én. Når du er færdiguddannet får du både svendebrev og studenterhue, som giver dig masser af muligheder for at gå direkte i arbejde eller søge ind på en videregående uddannelse.

Vi hjælper dig med vejledning og behandling af ansøgninger om SU og ungdomskort. Tag fat i vores studieadministration på mail gfteam2@tec.dk eller på telefonen man-fredag fra kl. 08-15 på +45 3817 7000

Se mere på su.dk

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Tec
EMAIL
TELEFON +45 3817 7000

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE