Om H.C. Ørsted Gymnasiet

På H.C. Ørsted Gymnasiet er der plads til alle, der vil udforske, udfordre og flytte grænser - og vi elsker at undre os over den mangfoldige verden, vi lever i. Det vrimler med energi her, og vi forventer, at du kommer med både engagement og nysgerrighed.

At forstå og begå sig i verden

Det handler ikke kun om at høste ny viden her på H.C. Ørsted Gymnasiet. Ligeså essentielt er det, at du skærper din dømmekraft og bliver en haj til at navigere kritisk og etisk i teknologiens og videnskabens verden. 

Vi skal bruge vores udvikling og opfindelser til at gavne os selv og andre. Det er sådan, vi sammen stræber efter at nå nye højder, på ægte H.C. Ørsted-vis.

H.C. Ørsted: Videnskabs­manden

H.C. Ørsted var en sand pioner, der ikke bare kiggede på stjernerne, men også skabte stjernestunder her på jorden, gennem sine naturvidenskabelige eksperimenter, nye danske ord, digte og ved at grundlægge institutioner. 

 

Gymnasium i København

Med afdelinger på Frederiksberg, i Ballerup og Lyngby, deler vi på H.C. Ørsted Gymnasiet en fælles faglig vision. Vi samarbejder på tværs af stærk faglighed og solid naturvidenskab og teknologi, alt sammen med det mål at ruste os til fremtidens samfund. Vi er nysgerrige, samarbejdende, selvstændige og dygtige - og sammen styrker vi fremtiden.

Se faglig vision

Samarbejde med omverdenen

Vores gymnasium åbner dørene til verden. Vi samarbejder med erhvervslivet og andre uddannelsesinstitutioner om at skabe dynamiske projekter, studierejser og talentprogrammer, der gør undervisningen levende og direkte relevant for den virkelige verden.

Samarbejdspartnere

Undervisnings­miljø og undervisnings­kvalitet

På H.C. Ørsted Gymnasiet går vi ikke på kompromis med undervisningsmiljøet eller kvaliteten. Vi sætter rammerne, så du kan udfolde og udvikle dit talent fuldt ud.

Vores engagement i et dynamisk læringsmiljø ses også i, hvordan vi løbende evaluerer begge dele – eksempelvis gennem den årlige elevtrivselsundersøgelse, hvor alt fra undervisning til det sociale liv på skolen og din generelle tilfredshed med gymnasiet bliver målt og vejet.

Talentstrategi

Vi tror på at hver eneste elev hos os har talent. Vores mission er at opdage, pleje og stimulere din ambition og nysgerrighed.

Vi er certificerede som skole for Science talenter og har dedikerede talentkoordinatorer samt uddannede talentvejledere klar til at hjælpe dig på vej. 

Flest elever videre på naturviden­skabelige videre­uddannelser

Vi arbejder for at give dig de bedste muligheder for at læse videre efter gymnasiet og har fokus på, at du udvikler din dømmekraft og dit talent. Resultatet er flotte karaktergennemsnit, flot gennemførsel af gymnasieuddannelsen og høj overgang til videregående uddannelse.

På landsplan er H.C. Ørsted Gymnasiet ét af de gymnasier, der sender flest elever videre på naturvidenskabelige videreuddannelser. Det er vi rigtig stolte af.

Overgang til uddannelse

Karaktergennemsnit

Fuldførelsestid og -procent

Ledelsen

Her kan du møde de tre rektorer for HCØ Ballerup, Frederiksberg og Lyngby.
Sune
Bek
Rektor, Lyngby
EMAIL
TELEFON +45 2545 3198
Line
Høyer
Rektor, Frederiksberg
EMAIL
TELEFON +45 2545 3322
Stefan Kristian
Petersen
Rektor, Ballerup
EMAIL
TELEFON +45 2545 3031

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE