Sådan tilmelder du dig en EUX-uddannelse

Få styr på hvordan du tilmelder dig en EUX-uddannelse, hvornår der er ansøgningsfrist, og hvornår du får svar på optagelse.

TILMELDING TIL EUX-UDDANNELSE

Når du har fundet den EUX-uddannelse, du gerne vil starte på, skal du tilmelde dig via optagelse.dk. Her skal du som en start vælge, om du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, om det er mere end et år siden, du afsluttede folkeskolen, eller om du er over 25 år. Hvordan du ansøger afhænger nemlig både af din alder, og om du stadig går i folkeskole.

Ansøgning

Her kan du finde svar og hjælp til at tilmelde dig EUX.
Ansøgning hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse

Hvis du går i 9. eller 10. klasse, ansøger du på optagelse.dk. Du logger på med dit UNI-login eller med dine forældres MitID, og du skal bl.a. udfylde personlige oplysninger, uddannelsesønsker og underskrift.

Når du logger på optagelse.dk, skal du først angive, at du går i 9. eller 10. klasse. Det betyder, at du skal starte på det, der hedder grundforløb 1 og ansøge om optagelse på en fagretning.

Sådan ansøger du via optagelse.dk:

 1. Under uddannelsesønsker vælger du:
  • Uddannelsesområde: Erhvervsuddannelser
  • Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport
 2. Herefter skal du vælge fagretningen EUX, og hvilken en af vores afdelinger du gerne vil gå på.
 3. Er du under 18 år, skal en af dine forældre underskrive ansøgningen. Når din ansøgning er blevet underskrevet, bliver den automatisk sendt til din 1. prioritet.

Se også en guide til ansøgning her.

Ansøgningsfrist
Går du i 9. eller 10. klasse, kan du starte to gange om året. De fleste starter til august. Se frister.

Ansøgning hvis det er mere end et år siden, at du afsluttede 9. eller 10. klasse, eller hvis du er over 25 år

Hvis det er mere end et år siden, du afsluttede folkeskolen, ansøger du på optagelse.dk. Du logger på med dit MitID, og du skal bl.a. udfylde personlige oplysninger, uddannelsesønsker og underskrift.

Sådan ansøger du via optagelse.dk:

 1. Når du logger på, skal du først angive, at det er mere end et år siden, du afsluttede folkeskolen eller at du er over 25 år.
 2. Under uddannelsesønsker vælger du:
  • Uddannelsesområde: Erhvervsuddannelser
  • Grundforløb: Grundforløb 2. del
 3. Derefter kan du vælge hvilken uddannelse og skole, du gerne vil starte på. For at søge ind på EUX, skal du sige ja til, at du gerne vil tage uddannelsen som EUX.
 4. Er du under 18 år, skal en af dine forældre underskrive ansøgningen. Når din ansøgning er blevet underskrevet, bliver den automatisk sendt til din 1. prioritet.

Se også en guide til ansøgning her.

Ansøgningsfrist
På EUX-uddannelserne er der ansøgningsfrist to gange om året. Se frister.

Ansøgning hvis du har en praktikplads

Som en del af din uddannelse skal du i praktik/lære i en virksomhed. Går du i 9. eller 10. klasse, og har du en uddannelsesaftale (praktikaftale med en virksomhed), har du mulighed for at starte direkte på en af vores uddannelser. Du behøver altså ikke først at tage en fagretning på grundforløb 1.

Har du en praktikplads, tilmelder du dig via optagelse.dk, hvor du angiver, at du har en uddannelsesaftale.

Se også en guide til ansøgning her.

HVORDAN SØGER JEG IND PÅ EUX?

Du søger ind på EUX-uddannelserne via optagelse.dk, hvor du skal udfylde personlige oplysninger, uddannelsesønsker og underskrift.

HVORNÅR FÅR JEG SVAR PÅ OPTAGELSE?

Når du har søgt om optagelse på en EUX-uddannelse, får du hurtigst muligt svar på, om du er optaget. Tidspunktet afhænger af, hvilken opstart du har søgt ind på. Alle får svar i deres e-boks.

Har du spørgsmål til EUX?

Kontakt en af vores vejledere.
Maja
Bjarnesen
Vejleder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3958

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE