Studie- og ordensregler

Ordensregler

TEC udgør rammen om et uddannelsesmæssigt, fagligt og socialt fællesskab, som alle på TEC forventes at bidrage til. Vi er alle forskellige, og derfor er vi nødt til at have nogle regler for samværet med hinanden. Disse regler gælder overalt, hvor du færdes i TEC regi – også digitalt.
  • TECs formål er teknologisk og erhvervsrettet dannelse - vi uddanner fagligt stolte og dygtige mennesker.
  • På TEC tager vi godt imod vores elever og giver medbestemmelse og frihed under ansvar - og forventer engagement.
  • På TEC har vi et levende og trygt lærings- og arbejdsmiljø.
  • Et af formålene med TECs uddannelser er at udvikle dig som elev, så du
    får de færdigheder og kompetencer, der skal til for at begå dig i samfundet efterfølgende.
  • TEC udgør rammen om et uddannelsesmæssigt, fagligt og socialt fællesskab, hvor du indgår på lige vilkår med dine kammerater. Det faglige og de fælles sociale aktiviteter er i centrum.
  • TEC er en uddannelsesinstitution, hvor vi udviser respekt og tolerance over for hinanden og mødes på tværs af tro, holdninger, køn og traditioner.
  • Vi taler et sprog, så alle kan deltage i det sociale fællesskab.
  • For at sikre et godt og trygt undervisningsmiljø på TEC, har vi en whistleblowerordning for elever. TEC’s whistleblowerordning har til formål at give elever (herunder tidligere og kommende) en nem og sikker måde at indberette ulovlige eller problematiske forhold på skolen.
  • På TEC viser vi respekt for vores medmennesker. Vi optræder hensynsfuldt – både i skolen uden for skolen og på digitale medier. TECs ordensregler gælder i alle de situationer, der har indflydelse på uddannelses- og undervisningsmiljøet.
  • Politiske partier kan efter aftale få adgang til TEC, hvis de deltager i debatarrangementer, hvor en bredere kreds af politiske partier er repræsenteret, eller hvis de inviteres til arrangementer, hvor formålet er at drøfte TEC og TECs uddannelser.
  • Samfundsengagerede ungdomsorganisationer kan efter aftale få adgang til TEC, hvis de aktiviteter, debatter, budskaber og materialer, som ungdomsorganisationerne bidrager med, foregår i en konstruktiv tone og har respekt for mangfoldighed. Der skal være adgang for alle elever til arrangementerne.
  • Du må ikke være i besiddelse af, indtage eller være påvirket af rusmidler på skolen. Sociale efter-skole-aktiviteter på skolen kan dog tilrettelægges med alkohol, dog sådan at alle kan deltage – også uden at skulle drikke alkohol. Det er skolens ledelse, der giver tilladelse til, at der kan indtages alkohol på skolen.
  • TEC har røgfri skoletid. Det er derfor ikke tilladt at ryge i skoletiden – hverken på skolen eller uden for skolens område. Dette gælder alle former for rygning – også e-cigaretter. Brug af snus og tyggetobak er heller ikke tilladt.
  • På TEC accepterer vi ikke vold, truende adfærd, hån, skældsord o.lign.
  • På TEC tolererer vi ikke chikane eller mobning.
  • På TEC opfatter vi religiøs overbevisning som en privat sag. Derfor må du ikke missionere eller opstille og håndhæve religiøse moralregler over for andre.
  • På TEC forventer vi, at du rydder op efter dig selv og bidrager til at opretholde et ordentligt miljø, uanset hvor på skolen du befinder dig.
  • På TEC tager hver og én ansvar for at passe på skolens bygninger og inventar
  • For at undgå arbejdsskader skal du følge sikkerhedsanvisninger for den pågældende uddannelse samt tilhørende værksteder.
  • TEC er ikke erstatningspligtig for tab af ejendele, heller ikke ved tyveri.
  • Ophold i undervisningslokaler, laboratorier og værksteder i pauserne skal være aftalt med dine lærere.
  • På TEC skal du altid kunne identificeres. Du skal fremvise studiekort på forlangende.
  • Ved alarmering skal du følge instruksopslag og personalets instrukser.
It
  • Følg skolens regler om brugen af it-udstyr m.m.
  • Det er ikke tilladt at vise og/eller dele billeder eller videoer, som kan have et krænkende indhold.
  • Du må ikke lyd- eller billedoptage elever, lærlinge, kursister, ansatte eller andre i skoletiden, medmindre du har fået forudgående samtykke.
  • Hvis du ønsker at optage undervisning til personlig brug, skal du indhente forudgående samtykke fra underviseren. Dette gælder både ved fysisk og virtuel undervisning.
  • Underviseren kan afslå en anmodning om at lyd- og billedoptage undervisningen.
  • Det forventes, at du bruger sund fornuft og god etik, når du anvender digitale medier, herunder at du optræder respekt- og hensynsfuldt.
  • Du skal umiddelbart og loyalt efterfølge de konkrete anvisninger, som ledelsen eller medarbejderne på skolen giver dig.
  • Der kan lokalt være tilføjelser til ordensreglerne omkring lokale forhold. Du vil blive informeret om disse ved din start på uddannelsen.
  • Hvis du ikke lever op til TECs ordensregler, kan det få konsekvenser for din uddannelse. Du kan få mundtlige og skriftlige advarsler. Sker det gentagne gange, kan du risikere at blive bortvist fra skolen og meldt ud af din uddannelse. Hvis du går på EUD og har en uddannelsesaftale, vil skolen give mester besked om brud på ordensreglerne.
  • Skolen vil først advare dig om, hvilke konsekvenser dine overtrædelser vil få, så du har mulighed for at rette op på problemet. I særligt alvorlige tilfælde eller i gentagelsestilfælde kan sanktionen dog iværksættes uden forudgående advarsel.
  • Har du spørgsmål til reglerne, er du velkommen til at kontakte din underviser, din vejleder eller skolens ledelse.
  • Du har ret til at klage over afgørelser i forbindelse med brud på studie- og ordensregler. Se hvordan på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/love-og-regler/klager (HTX) og www.uvm.dk/erhvervsuddannelser/ansvar-og-aktoerer/klager (EUD).

Studiereglement EUD – rettigheder og pligter under uddannelsen

De følgende rettigheder og pligter er en del af TECs ordensregler og indeholder regler om din deltagelse i undervisningsrelaterede aktiviteter. Reglerne gælder for EUD, EUX og 10. klasse.

Rettigheder:

Du får information om undervisning/ øvrige aktiviteter via Itslearning.

Pligter:

Du er forpligtet til dagligt at holde dig informeret via Its-learning og UDDATA+. Du er forpligtet til at sørge for, at dit telefonnummer og din e-mail står korrekt.

Rettigheder:

Du kan til enhver tid se dit skema på Itslearning og UDDATA+.
Skemaændringer vil fremgå senest en uge inden planlagt undervisning, medmindre skemaændringen skyldes akutte forhold (f.eks. sygdom).

Du modtager en advisering i din UDDATA+ app i tilfælde af aflysning af undervisning.

Pligter

Du har mødepligt til alle former for undervisning, herunder også prøver, ekskursioner, møder med din kontaktlærer mv. Vi forventer, at du deltager aktivt i alle undervisningsaktiviteter.


Ved virtuel undervisning skal du have billede og lyd på, og være parat til at modtage undervisning. Din underviser kan lave undtagelser, og vil i de tilfælde oplyse dig om disse. 

Rettigheder:

Du får oplysninger om ferie og fridage ved opstart på dit skoleforløb/skoleår.

Deltagelse i elevrådsmøder/-elevforum, skolens sikkerhedsudvalg og kantineudvalg samt deltagelse i lokale uddannelsesudvalg eller i bestyrelsesmøder i TECs bestyrelse registreres som godskrevet fravær. Du kan se dit fravær på skolens digitale platforme. 

Pligter:

Skolen registrerer dit fravær. For meget fravær kan medføre sanktioner. Ved virtuel undervisning gælder, at du skal være på med lyd og billede, for at
blive registreret som deltagende. Din underviser kan lave undtagelser, og vil i
de tilfælde oplyse dig om disse.


Sygdom: Du skal melde dit fravær direkte i UDDATA+ inden mødetid den
første fraværsdag og de følgende dage, hvor du er syg. Har du uddannelsesaftale, skal du også underrette oplæringsvirksomheden/mester. Hvis du forlader undervisning pga. sygdom skal du give din lærer besked.


Andet fravær: Du skal informere din kontaktlærer om lovligt fravær (deltagelse i elevrådsmøder mv.).

TEC kan i særlige tilfælde kræve en lægeerklæring. Udgiften dækker TEC.

Rettigheder:

Afleveringer, tests og opgaver vil bl.a. fremgå på Its-learning

Pligter:

Du skal aflevere projektopgaver og skriftlige opgaver til den fastsatte tid. Skolen registrerer dine skriftlige afleveringer.


For mange manglende skriftlige afleveringer kan medføre sanktioner. Endvidere kan manglende skriftlige opgaver medføre at du mister retten til at gå til eksamen.


Ved afskrift eller anden form for snyd træffer skolens leder beslutning om, hvilken sanktion der skal iværksættes. 

Rettigheder:

Dine lærere arbejder systematisk med at følge din og andre elevers læring.
Du får løbende feed back og anbefalinger til dit forløb. Lærerne arbejder med evaluering til at tilpasse mål og undervisningen.

Undervisningen evalueres på hvert undervisnings- og skoleforløb.

Pligter

Eksamensreglementet er tilgængeligt på Its-learning. Du skal efter bedste evne efterleve, og arbejde med den feedback som din lærer giver dig

Rettigheder:

Du får information om forventet brug af it i undervisning ved starten på skoleforløbet. Du vil modtage information om, hvordan du bruger skolens digitale platforme i starten af dit skoleforløb. Din lærer kan til enhver tid fastsætte regler om brug af elektronisk udstyr fx smartphones, tablets mv. i
undervisningstiden. 

Pligter:

Ved virtuel undervisning skal du bruge både billede og lyd. 

Din lærer kan lave undtagelser, og vil i de tilfælde oplyse dig om disse.

Rettigheder:

Skolen vil først advare dig om, hvilke konsekvenser dine overtrædelser vil få,
så du har mulighed for at rette op på problemet. I særligt alvorlige tilfælde
eller i gentagelsestilfælde kan sanktionen dog iværksættes uden forudgående
advarsel.


Du har ret til at klage over afgørelser i forbindelse med brud på studie- og
ordensregler. 

Pligter:

Hvis du ikke lever op til dine pligter beskrevet i studiereglerne, kan det få forskellige konsekvenser for din uddannelse. Du kan få mundtlige og skriftlige advarsler. Sker det gentagne gange, kan du risikere at blive udelukket fra fortsat undervisning.

Hvis du har en uddannelsesaftale, vil skolen give mester besked om brud på reglerne, og ligeledes aftale sanktioner med mester. 

Studiereglement AMU – rettigheder og pligter under uddannelsen

De følgende rettigheder og pligter er en del af TECs ordensregler og indeholder regler om din deltagelse i undervisningsrelaterede aktiviteter.

Rettigheder:
Såfremt det er nødvendigt i forbindelse med undervisningen gives der adgang til eks. tilsendning, UDDATA+ og digitale testsystemer.

 

Rettigheder:
Du vil blive orienteret om mødetider og program i forbindelse med indkaldelse og opstart. Evt. ændringer til opstart vil blive fremsendt via E-boks.

Pligter:
Som udgangspunkt har du mødepligt til alle former for undervisning og prøver. Vi forventer, at du deltager aktivt i alle undervisningsaktiviteter

Rettigheder:
Ved hyppigt fravær bliver du kontaktet af skolen.

Pligter:
Skolen registrerer dit fravær. For meget fravær kan få konsekvenser for dit uddannelsesforløb. Fravær kan få økonomiske konsekvenser fx manglende VEU-godtgørelse, eller hvis du er ledig kan det få konsekvenser for udbetaling af ydelser.

Hvis du udebliver fra et kursus uden af have givet besked inden for den angivne frist, kan det tillige få økonomiske konsekvenser.

Sygdom: Du skal kontakte TEC på telefon, hvis du er forhindret i at deltage på AMU-uddannelse. Fravær skal meldes til både TEC og arbejdsgiver eller jobcenter.

Rettigheder:
Dine lærere arbejder systematisk med at følge din og andre kursisters læring. Du får løbende feed back og anbefalinger til dit forløb. 

Undervisningen evalueres løbende og som afslutning på hvert undervisningsforløb. 

Pligter:
Kurser afsluttes som udgangspunkt med AMU-eller certifikatprøve. Kurset evalueres via. Vis Kvalitet.

Rettigheder:
Du får information om forventet brug af IT i undervisning ved opstart på kurset.

Rettigheder:
Skolen vil først advare dig om, hvilke konsekvenser dine overtrædelser vil få, så du har mulighed for at rette op på problemet. I særligt alvorlige tilfælde
eller i gentagelsestilfælde kan sanktionen dog iværksættes uden forudgående
advarsel.

Pligter:
Hvis du ikke lever op til dine pligter beskrevet i studiereglerne, kan det få forskellige konsekvenser for din uddannelse. Det kan få mundtlige og skriftlige advarsler. Sker det gentagne gange, kan du risikere at blive udelukket fra fortsat undervisning.

Studiereglement oplæringscenteret – rettigheder og pligter under uddannelsen

De følgende rettigheder og pligter er en del af TECs ordensregler og indeholder regler om din deltagelse i undervisningsrelaterede aktiviteter.

Rettigheder:
Du får information om den daglige undervisning/øvrige aktiviteter via UDDATA+ og i oplæringscenteret.

Pligter:
Du er forpligtet til dagligt at holde dig informeret via (tilsvarende forventes igangsat ultimo 2020) og UDDATA+. Du er forpligtet til at sørge for, at dine kontaktoplysninger som telefonnummer og din e-mail er opdateret og står korrekt.

Rettigheder:
Informationsark med mødetider og mødepligt bliver udleveret ved opstart i oplæringscenteret.

Pligter:
Du har mødepligt til alle former for instruktion/undervisning, herunder prøver, møder med din instruktør mv.

Vi forventer, at du deltager aktivt i alle arbejdsopgaver.

Rettigheder:
Du får oplysninger om ferie og fridage ved opstart i oplæringscenteret.

Deltagelse i elevrådsmøder/elevforum, skolens sikkerhedsudvalg og kontinuerlig samt deltagelse i lokale uddannelsesudvalg eller i bestyrelsesmøder i TECs bestyrelse registreres som godskrevet fravær. Du kan se dit fravær på skolens digitale platforme.

Ved hyppigt fravær bliver du kontaktet af oplæringscenteret/skolen.

Pligter:
Oplæringscenteret registrerer dit fravær. For meget fravær kan medføre sanktioner.

Sygdom:
Du skal melde hvis du er syg, eller hvis du på anden måde er forhindret i at møde, skal du give oplæringscenteret besked pr. telefon. Se informationsark fremsendt elektronisk ved opstart i Oplæringscenteret. Fortsætter din sygdom weekenden over, skal du ringe om mandagen og sygemelde dig. Du bedes raskmelde dig til din instruktør dagen før du møder efter sygemeldingsperiode.

Sygedmeldinger:

  • Hvis du er i oplæringscenteret, skal du ringe til din instruktør.
  • Hvis du er på hovedforløb, skal du ringe til din instruktør efter gældende regler i oplæringscenteret og melde sygdom til skolen senest ved opstart af undervisningen.
  • Hvis du er VIPP, skal du ringe til virksomheden og meddele, at du er syg.

Sygedmeldinger kan ikke ske pr. e-mail/sms/messenger eller lign.

Rettigheder:
Du modtager ikke hjemmeopgaver i oplæringscenteret, men du skal sikre, at du er aktiv søgende og skal selvfølgelig aflevere de opgaver, du får under skoleundervisning.

Pligter:
Under skoleophold skal du aflevere projektopgaver og skriftlige opgaver til den fastsatte tid.

Skolen registrerer dine skriftlige afleveringer. For mange manglende skriftlige afleveringer kan medføre sanktioner. Endvidere kan manglende skriftlige opgaver medføre, at du mister retten til at gå til eksamen.

Ved skriftligt eller anden form for snyd træffer skolens leder beslutning om, hvilken sanktion der skal iværksættes.

Rettigheder:
Dine instruktører arbejder systematisk med at følge din og andre elevers læring og give løbende feedback, sætte mål og tilpasse arbejdsopgaver.

Arbejdsopgaver evalueres løbende, og du vil inden næste hovedforløb have en dialog med dine instruktører i forhold til oplæringsmål m.v.

Pligter:
Eksamensreglementet for EUD og EUX ligger i (listeringen forventes igangsat ultimo 2021).

Rettigheder:
Du får information om forventet brug af IT i oplæringsperioden ved start i oplæringscenteret. Du vil modtage information om, hvordan man bruger skolens digitale platforme.

Din instruktør kan til enhver tid fastsætte regler om brug af elektronisk udstyr f.eks. smartphones, tablets m.v. i arbejdstiden.

Pligter:
På EUX er du forpligtet til at medbringe din egen eller en udleveret computer til undervisningen.

Ved virtuel undervisning oplyser læreren dig om, hvilke regler der gælder for aktiv deltagelse.

Rettigheder:
Skolen vil først advare dig om, hvilke konsekvenser dine overtrædelser vil få, så du har mulighed for at rette op på problemet. I særligt alvorlige tilfælde eller i gentagelsestilfælde kan sanktioner dog iværksættes uden forudgående advarsel.

Du har ret til at klage over afgørelser i forbindelse med brud på studie- og ordensregler.

Pligter:
Hvis du ikke lever op til dine pligter beskrevet i studiereglerne, kan det få forskellige konsekvenser for din uddannelse. Du kan få mundtlige og skriftlige advarsler. Sker det gentagne gange, kan du risikere at blive udelukket fra oplæringscenteret og fortsat undervisning.

Hvis du som oplæringscenterdeltager går på hovedforløb, vil skolen give oplæringscenteret besked om brud på reglerne, og ligeledes aftale sanktioner med oplæringscentret.

Studiereglement Way2Go – rettigheder og pligter under uddannelsen

De følgende rettigheder og pligter er en del af TECs ordensregler og indeholder regler om din deltagelse i undervisningsrelaterede aktiviteter.

Rettigheder:
Ingen adgang til platforme fra TECs side. Der er Jobcenter adgang, som vi understøtter.

Rettigheder:
Du skal møde og følge den plan der er fremsat fra Jobcenteret.

Pligter:
Du har mødepligt til alle former for undervisning, herunder prøver, ekskursioner, møder med din vejleder.

Vi forventer, at du deltager aktivt i alle undervisningsaktiviteter.

Du skal hver dag registrere dit fremmøde på Way2Gos iPad

Rettigheder:
Fravær registreres og Jobcenteret informeres. Aftaleret i forhold til fravær træffes af Jobcenteret.

Rettigheder:
Din vejleder arbejder systematisk med at følge op på din plan og retning i forhold til din aftale, der er truffet med Jobcenteret. Vejleder har løbende dialog med dig om din plan og sammen kan I gå til Jobcenteret i forhold til at få den justeret.

Pligter:
Du har pligt til at deltage i samtaler om dit forløb.

Rettigheder:
Du låner computere af Way2Go til brug for undervisningen.

Rettigheder:
Sanktioner i forhold til ydelse, forløb m.m. besluttes af Jobcenteret, som er myndigheden. Til alle afgørelser i Jobcenteret følger en klagevejledning, som du kan benytte.

Pligter:
Hvis det vurderes fra Way2Go, at du ikke fungerer i den skolemæssige sammenhæng, er en del af, kan vi henvise til Jobcenteret yderforløb for dit forløb. Way2Go kan bede dig forlade adressen, hvis det vurderes nødvendigt.

Studiereglement H.C. Ørsted Gymnasiet – rettigheder og pligter under uddannelsen

De følgende rettigheder og pligter er en del af TECs ordensregler og indeholder regler om din deltagelse i undervisningsrelaterede aktiviteter.

Rettigheder HCØ/EUX:
Du får information om den daglige undervisning/øvrige aktiviteter via Lectio.

Pligter HCØ/EUX:
Du er forpligtet til dagligt at holde dig informeret via Lectio. Du skal sørge for, at dine telefonnumre og din e-mail står korrekt.

Rettigheder HCØ/EUX:
Du kan til enhver tid se dit skema på Lectio.

Skemændringer vil fremgå senest en uge inden planlagt undervisning, medmindre skemændringen skyldes akutte forhold (f.eks. sygdom).

Pligter HCØ/EUX:
Du har mødepligt til alle former for undervisning, herunder prøver, ekskursioner, møder med din kontaktlærer mv. Vi forventer, at du deltager aktivt i alle undervisningsaktiviteter.

Rettigheder HCØ/EUX:
Du får oplysninger om ferie og fridage i starten af skoleåret.

Deltagelse i elevrådsmøder, skolens sikkerheds- eller kontinuusudvalg samt deltagelse i bestyrelsesmøder i TECs bestyrelse registreres som godskrevet fravær.

Du kan se dit fravær på Lectio.

Ved hyppigt fravær bliver du kontaktet af skolen.

Pligter HCØ/EUX:
Skolen registrerer dit fravær. For meget fravær kan medføre sanktioner. Ved mere end 2 dages sygdom skal du informere din kontaktlærer. Efter sygemelding af 2 dage eller derunder noterer fraværsårsag i Lectio udlader du fravær. Du skal selv informere ledelsen om lovligt fravær (deltagelse i elevrådsmøder mv.).

Hvis du dyr, skal hjem, skal du give besked til din lærer. TEC kan i særlige tilfælde kræve en lægeerklæring. Som hovedregel betaler TEC for lægeerklæringen.

Rettigheder HCØ/EUX:
Du får en plan over forventede opgaveafleveringer senest en måned inde i semesteret. Dine undervisere lægger lektier og materiale på Lectio med minimum 48 timers varsel. Du får respons på skriftlige opgaver højst 4 uger efter rettidig aflevering.

Pligter HCØ/EUX:
Du skal aflevere projektopgaver og skriftlige opgaver inden for den fastsatte tid. Skolen registrerer dine skriftlige afleveringer. For mange manglende skriftlige afleveringer kan medføre sanktioner. Endvidere kan manglende skriftlige opgaver medføre, at du mister retten til at gå til eksamen.

Ved skriftligt eller anden form for snyd træffer skolens leder beslutning om, hvilken sanktion der skal iværksættes.

Rettigheder:
Dine lærere arbejder systematisk med at følge dig og andre elevers læring og anvender evaluering til at give løbende feedback, sætte mål og tilpasse undervisningen.

Undervisningen evalueres løbende og som afslutning på hvert undervisningsforløb.

Pligter:
Eksamensreglementet ligger på Lectio.

Rettigheder:
Du får information om forventet brug af IT i undervisningen i starten af skoleåret. Du vil modtage information om, hvordan man bruger skolens digitale platforme. Din lærer kan til enhver tid fastsætte regler om brug af elektronisk udstyr fx smartphones, tablets mv. i undervisningen.

Pligter:
Du er forpligtet til at medbringe din egen computer til undervisningen.

Ved virtuel undervisning oplyser læreren dig om, hvilke regler der gælder for aktiv deltagelse.

Rettigheder:
Skolen vil først advare dig om, hvilke konsekvenser dine overtrædelser vil få, så du har mulighed for at rette op på problemet. I særligt alvorlige tilfælde eller i gentagelsestilfælde kan sanktioner dog iværksættes uden forudgående advarsel.

Du har ret til at klage over afgørelser i forbindelse med brud på studie- og ordensregler.

Pligter:
Hvis du ikke lever op til dine pligter beskrevet i studiereglerne, kan det få forskellige konsekvenser for din uddannelse. Du kan få mundtlige og skriftlige advarsler. Sker det gentagne gange, kan du risikere at blive udelukket fra fortsat undervisning.

Sanktioner på H.C. Ørsted Gymnasiet i henhold til studie- og ordensreglementet

Enhver henstilling, tilrettevisning, skriftlig advarsel eller sanktion, som H.C. Ørsted Gymnasiet eller ansatte på skolens vegne giver, skal loyalt efterfølges. Den vil som regel også indeholde en tidsfrist til at få rettet op på det, som du har forbrudt dig imod. Sanktioner kan gøres betingede af, at du ikke igen overtræder studie- og ordensreglementet i en bestemt periode.

Ved brud af mindre alvorlig karakter på ordensregler kan du få en henstilling.

Ved større eller gentagne overtrædelser får du en pædagogisk tilrettevisning, som også kan indeholde en sanktion. En sanktion kan iværksættes umiddelbart i forlængelse af tildelingen af den pædagogiske tilrettevisning, men skolen kan også bestemme, at sanktionen iværksættes, hvis du igen overtræder skolens regler. Indeholder den pædagogiske tilrettevisning en sanktion, vil du/jeres værge skriftligt modtage et brev med begrundelse og klagevejledning. En klage over skolens beslutning har ikke opsættende virkning på indholdet af den sanktion, følges proceduren beskrevet under ”Advarsel”.

Ved en pædagogisk tilrettevisning har skolen følgende sanktionsmuligheder, der enten kan optræde alene eller i kombination:

  • Hel eller delvis udelukkelse fra arrangementer eller aktiviteter
  • Forbud mod at medbringe private genstande (f.eks. mobiltelefon) på skolen
  • Tilbageholdelse/konfiskering af private genstande i det øjemed (f.eks. mobiltelefon). Man er som elev forpligtet til at aflevere denne.

Ved gentagne brud af mindre alvorlig karakter eller ved brud af alvorlig karakter på skolens ordensregler, eller hvis du ikke udviser forståelse heraf, kan du få en skriftlig advarsel. En skriftlig advarsel gives som udgangspunkt, hvis du ikke er fyldt 18, med kopi af mail også til den, der har del i din forældreansvar. Skolen oplyser skriftligt i advarslen, hvad der er sket, og hvilken konsekvens der følger ved en ny tilsvarende overtrædelse.

Der er også andre vedtagne sanktionsmuligheder, skolen kan tage i brug ved skriftlige advarsler. Advarsler skal også kunne indklages. Nedenfor ser du en oversigt over mulige konsekvenser af overtrædelser af reglerne:

  • Midlertidig udelukkelse fra undervisning i indtil 10 dage, der samtidig tæller som fravær.
  • Overflytning til en anden afdeling på H.C. Ørsted Gymnasiet eller en anden uddannelsesinstitution.
  • Bortvisning (udskrivning fra uddannelsen). Bortvisning kan ske umiddelbart, men også midlertidigt, mens en sag undersøges nærmere.
  • Aflæggelse af prøve (eksamen) i fag, som ikke er udtrukket.
  • Udelukkelse fra at blive indstillet til prøve (prøve skal så aflægges det følgende år, hvis der ikke sker nægtelse af oprykning til næste klassetrin).

Får man får en skriftlig advarsel vil denne som udgangspunkt bortfalde efter et år, såfremt man ikke har yderligere overtrædelser af skolens regler. Advarsler givet for snyd bortfalder ikke i løbet af gymnasietiden.

Elevpolitik for håndtering af krænkende adfærd på TEC

På TEC arbejder vi hver dag for at være en skole der har menneskelige indsigt, dømmekraft og som rummer forskellighed. Det skal være med til at skabe et levende og trygt læringsmiljø. Derfor vil vi gerne tilføje denne elevpolitik til TECs fælles studie- og ordensregler, for et trygt læringsmiljø er et læringsmiljø uden krænkelser. Elevpolitikken skal bruges til at gøre det klart hvordan alle på TEC skal tage ansvar for at forebygge krænkende adfærd og for at håndtere krænkelser, hvis de alligevel skulle finde sted.

Krænkende adfærd kan have mange forskellige udtryk. Der er tale om krænkende adfærd, når en eller flere personer udsætter en eller flere andre personer for mobning, seksuel chikane eller anden nedværdigende adfærd på skolen eller via f.eks. digitale platforme.

Krænkende handlinger er en samlet betegnelse for adfærd fx mobning, chikane, seksuel chikane, racisme, vold, trusler om vold eller diskrimination.

Det er forskelligt fra person til person, hvad der kan opleves som krænkende. Derfor har TEC ikke på forhånd defineret hvad der er og ikke er krænkende adfærd.

Oplever du, som elev, krænkende adfærd på TEC, hvad enten det er seksuelt orienteret, diskrimination eller mobning, er det vigtigt, at du rækker ud efter hjælp og vejledning, så der kan blive taget hånd om sagen. TEC tager henvendelser om krænkende adfærd alvorligt.

Hvis du foretrækker det, kan du som elev altid gå til den person på TEC, som du er tryggest ved. Det kan være din faglærer, vejleder, kontaktlærer eller klasselærer.

Det kan være svært at tale om krænkende adfærd. Alle sager vil blive behandlet anonymt og fortroligt, medmindre der aftales andet. Du kan til enhver tid henvende dig fortroligt om en hændelse eller en bekymring, som du måske i første omgang blot har brug for at vende, uden at du nødvendigvis ønsker, at det skal få konsekvenser for den der har krænket.

Du bestemmer som udgangspunkt selv, om der skal gås videre med sagen. I alvorlige tilfælde kan din anonymitet dog ikke opretholdes, da TEC kan være forpligtet til at handle på oplysningerne. Det vil altid være efter drøftelse med dig, hvis din henvendelse tages skridtet videre.

Hvis det du har været udsat for, er så groft, at det giver anledning til at starte en sag, for at kunne skride ind over for den person, der har krænket dig, kan din anonymitet ikke opretholdes. I den situation skal den der har krænket gøres bekendt med anklagen, herunder hvem der har rejst den. I den slags alvorlige tilfælde, er man nødt til at stå frem med sit navn.

TECs kontaktpersoner, hvis du oplever krænkende adfærd

Her har du TEC's kontaktpersoner, hvis du oplever krænkende adfærd

EUD
Studievejleder
Maja Bjarnesen
mb@tec.dk

+45 2545 3958 

Studievejleder
Carin Rabell
cra@tec.dk

+45 2545 3982

HCØ
Studievejleder
Rasmus Levin Mørkeberg
rlm@tec.dk

+45 2545 3026

Vicerektor
Trine Bjørnung Hasselbalch
tbh@tec.dk

+45 2525 3225

EUD
Studievejleder
Tina Lyngby Larsen
tll@tec.dk

+45 2545 3097

Studievejleder
Birgit Kirstensen
bkr@tec.dk

+45 2545 3988

HCØ
Studievejleder
Jesper Bennekou
jbe@tec.dk

+45 2545 3538

Vicerektor
Gitte Krogh Frederiksen
gkf@tec.dk

+45 2545 3215

EUD
Studievejleder
Marianne Apitzsch
map@tec.dk

+45 2545 3351

EUD
Studievejleder
Vibeke Ponce Lynnerup
vpl@tec.dk

+45 2545 3268

HCØ

Studievejleder
Marianne Noe Hjaras
mnh@tec.dk

+45 2545 3263

Vicerektor
Sabine Karin Clausen
skc@tec.dk

+45 2545 3440

Seksuel chikane og krænkende handlinger skal ikke finde sted på danske arbejdspladser. Heller ikke for dig, som er i oplæring. Du har samme rettigheder som de andre ansatte. Børne- og Undervisningsministeriet har udarbejdet informationsmaterialer om seksuel chikane og krænkende handlinger - find materialet her

Hvis du oplever chikane, er det vigtigt, at du søger hjælp. Her er nogle forslag til, hvor du kan søge hjælp:

  • Du kan kontakte din virksomheds ledelse, din arbejdsmiljørepræsentant, din fagforening, din tillidsrepræsentant, din oplæringsansvarlige eller kolleger.
  • Du kan henvende dig til en vejleder, lærer eller anden person på TEC, som kan fortælle dig om dine muligheder og hjælpe dig videre. TEC vil sikre, at du tilbydes social, personlig eller psykologisk rådgivning, hvis du har behov for det.
  • Egen læge kan vejlede dig om håndtering af symptomer og vurdere, om der er behov for sygemelding, psykologhjælp mv.
  • Du kan tale med dine forældre/værge, søskende eller venner.
  • Du kan tage fat i Arbejdstilsynets hotline om krænkende handlinger, mobning og seksuel chikane. Du kan ringe anonymt på 70 12 12 88.
  • Du kan kontakte Diskriminationslinjen på 32 69 86 66. Du kan vælge at gøre det anonymt.

Hvis du er i TECs Skoleoplæringscenter gælder samme regler, som beskrevet i denne politik. Det vil sige, at du kan tage kontakt til din nærmeste instruktør, skoleoplæringslederen eller en af de områdeudvalgte kontaktpersoner.

Advarsler, eller i alvorlige tilfælde bortvisning fra TEC, kan blive en konsekvens ved krænkende adfærd. Hver krænkelsessag bliver dog behandlet enkeltvis. Eventuelle konsekvenser vil blive vurderet fra sag til sag

Oplever du ikke, at din henvendelse håndteres godt nok, kan du også rette direkte kontakt til TECs direktion eller videre til TECs bestyrelse.

Mulige kontaktveje, hvis ikke du oplever, at din sag bliver håndteret godt nok:

Du har også mulighed for at benytte vores whistleblowerordning for elever.

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE