17.10.24 Nyhed

TEC lyste flot op i Kulturnatten 2024

Hver oktober forvandler Kulturnatten København til et anderledes spændende og lidt mere pulserende center for kultur og læring. I år var ingen undtagelse.

Med næsten 2000 besøgende på Håndværkerforeningen Københavns residens på Moltkes Palæ blev Kulturnatten en festlig og (op)lysende begivenhed – blandt andet med bidrag fra TECs engagerede elever og undervisere.

Udenfor Moltkes Palæ havde TEC opstillet en række FAGLÆRT-fotostandere med portrætter af TECs lærlinge Rasmus, Shuai og Benjamin. De var også selv mødt frem og var uden tvivl en del af Kulturaftenens succes, fordi de brugte en del af deres aften på at dele deres erfaringer og viden om deres uddannelser. 

De uddelte også muleposer med et eksemplar af FAGLÆRT-bogen – og det gik stærkt med at få de flotte fortællinger i bogen givet videre til nysgerrige gæster og forbipasserende. 

Foto: Thomas Tolstrup.

De 50 eksemplarer, der var medbragt til arrangementet, blev revet væk på kun 20 minutter. Her står Rasmus og Shuai og taler om de kommentarer, som de begge har fået mange af, efter de er blevet blæst op på de store fotostandere til FAGLÆRT-udstillingen.

Foto: Thomas Tolstrup.

Der var rekordmange gæster (ca. 2.000), som lagde vejen forbi Håndværkerforeningen København på dette års udgave af Kulturnatten, fredag den 11. oktober.

Håndværkerforeningen København oplevede en stor opbakning og interesse for deres deltagelse i Kulturnatten 2024, som fandt sted i fredags. I år var TEC med til at gøre det smukke Moltkes Palæ, hvor Håndværkerforeningen København holder til, ENDNU smukkere. Vi havde stillet et udsnit af fotoudstillingen FAGLÆRT op foran bygningen, og som aftenen faldt på, blev det kun flottere med den farvede lyssætning.

Peter Burkal, som er underviser på TEC på elektrikeruddannelsens hovedforløb 2 (HF2), var med på TECs Kulturnat-stand for tredje år i træk:

"Det er både hyggeligt og sjovt at være med sådan en aften, og selvom vi måske ikke direkte møder vores næste optags målgruppe sådan en aften, så møder vi forældre, der fortæller, at de overvejer uddannelsen for deres børn," siger Peter.

Peter har undervist på TEC i over et årti. Hans engagement og passion for at uddanne de næste generationer af elektrikere lyser tydeligt igennem, når han sammen med to deltagende elever, Andreas og Julia, demonstrerer faglige færdigheder og besvarer spørgsmål fra de nysgerrige gæster.

"Det er en anderledes måde at vise vores fag frem på, og vores elever bliver også udfordret på en sjov måde, når de selv skal svare på mange faglige spørgsmål," slutter Peter. For når man deltager på Kulturnatten på den måde, går lærlingene en unik mulighed for at øve deres færdigheder i praksis og engagere sig med offentligheden, en oplevelse der ikke bare styrker deres læring, men også deres evne til at kommunikere deres håndværk.

Andreas, der er i gang med at uddanne sig til elektriker på TEC, er i fuld gang med at lære fra sig til to af fremtidens mulige elektrikere. Foto: Thomas Tolstrup.

Med rekordmange gæster og en aften fuld af læring og fællesskab ser TEC allerede frem til næste års Kulturnat.

Har du lyst til at vide mere om elektrikeruddannelsen eller nogle af vores mange andre spændende uddannelser på TEC, så klik her.

Flotte rammer til deltagerne på Kulturnatten 2024 i Håndværkerforeningen Københavns residens i Moltkes Palæ på Dronningens Tværgade. Foto: Thomas Tolstrup.

Kontakt

Lærke Cecilie
Lindegård
Pressemedarbejder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3457
Maria Ellegaard
Møller
Kommunikations- og eventspecialist
EMAIL
TELEFON +45 2545 3141

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE