16.09.24 Nyhed

TEC bliver ny klima­erhvervsskole

Regeringen har i dag udpeget TEC til klimaerhvervsskole inden for grøn transport. Skolen har for nylig åbnet landets første erhvervsuddannelse som elbiltekniker og startet Center for Transportteknologi – et innovationscenter for grøn transport. Blandt andet derfor er TEC nu udpeget som grønt nationalt kraftcenter.

Transportsektoren har et stort klimaaftryk. Så stort, at sektoren i 2030 tegner sig for 33 procent af Danmarks samlede CO2-udledning. Det viser Klimastatus 2024 fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Dén udfordring kræver, at vi i fællesskab udvikler og nytænker sektoren. Blandt andet ved at uddanne flere kvalificerede faglærte. Til værkstederne. Og til vejene. En opgave, der starter på skolebænken.

Og dén opgave er TEC nu blevet frontløber på.

For i dag har regeringen udpeget tre klimaerhvervsskoler i Danmark; TEC, Rybners og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, som hver især skal specialisere sig inden for felter, som knytter sig til klimaudfordringerne.

TEC skal være specialist inden for grøn transport:

”Jeg er utrolig stolt og ydmyg over, at regeringen har peget på TEC som én ud af tre nye klimaerhvervsskoler. Med opgaven skal vi gå forrest i udviklingen af nye uddannelser, nye samarbejder og nye faciliteter inden for grøn transport. Målet er, at vi – sammen med Rybners og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier – er med til at sikre, at alle erhvervsskoler kommer på forkant med den grønne omstilling. En vildt vigtig opgave, som TEC er klar til at løfte – og vi er allerede godt i gang,” siger Morten Emborg, direktør på TEC.

Valget er blandt andet faldet på TEC, fordi skolen for nyligt har åbnet ’Center for Transportteknologi’, som er et innovationscenter for grøn transport. I løbet af det sidste år har alle transportundervisere fået et kompetenceløft. TEC har netop købt en ny el-lastbil hos Volvo og købt en række nye simulatorer, som kommer til at spare eleverne mange timer på landevejen, hvilket også har en klimagavnlig effekt.

Derudover har TEC i år slået dørene op for landets første erhvervsuddannelse som elbiltekniker, hvor det første hold elbilteknikere nu er i gang med at skrive uddannelsesaftaler.

”Vi er allerede i dag et aktivt test- og udviklingscenter på det grønne transportområde, og vi kommer til at starte mange flere projekter op af den karakter, nu hvor vi er udpeget til klimaerhvervsskole. Det giver så god mening, at opgaven er landet hos os – jeg er pavestolt og glæder mig til at fortsætte arbejdet inden for grøn transport,” siger Per Nørregaard, der er uddannelseschef for transport på TEC.  

TEC har i dag Danmarks bredeste udbud af erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser inden for transportsektoren, herunder cykel-, personvogns- og lastvognsmekaniker, karrosseri- og flytekniker, vejgodschauffør samt lager-, logistik- og lufthavnsoperatør. 

Læs mere om klimaerhvervsskolerne her

Spørgsmål? Kontakt venligst:

Maren
Kaadt
Kommunikationschef
EMAIL
TELEFON +45 2545 3242
Lærke Cecilie
Lindegård
Pressemedarbejder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3457

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE