Indhold
Efter endt uddannelse kan deltageren:
I forbindelse med hygiejne i rengøring:
- vurdere og udføre rengøring ud fra fx Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR)
- kende smitteveje og smittekæden
I forbindelse med måling og vurdering af hygiejne:
- arbejde ud fra risikopunkter på forskellige typer af arbejdssteder og lokaler
- kontrollere risikopunkter
I forbindelse med hygiejniske retningslinjer:
- planlægge og udføre rengøring ud fra fx NIR, herunder rengøringsmetoder og desinfektion
- udføre kontrol i forhold til fx NIR
- udføre korrekt håndhygiejne
I forbindelse med hygiejnestandard:
- arbejde efter fx hygiejnestandarden DS 2451
- planlægge og udføre arbejdsopgaverne ud fra fx DS 2451
- udføre kontrol i forhold til fx DS 2451
Målgruppe
Arbejdsmarkedsuddannelsen er rettet mod rengøringsassistenter.
Mål
Deltageren kan planlægge og udføre sit arbejde ud fra viden om hygiejnestandarder og ud fra viden om metoder, smitteveje, smittekæder, risikopunkter og desinfektion.
Deltageren kan i forbindelse med måling og vurdering udføre kontrol i forhold til fx NIR og DS 2451.