Indhold
Du opnår viden, som gør dig i stand til:
- At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.
- At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.
- At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.
- At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.
- At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.
På baggrund af denne viden opnår du færdigheder i:
- At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.
- At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne.
- At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.
- At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.
Målgruppe
Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.
Mål
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende principper og lovgivning i forbindelse med egenkontrol og risikoanalyse og at bidrage til at hæmme mikroorganismer i forbindelse med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer fra eget køkken
Fag til kurset
Almen fødevarehygiejne
Varighed 3 dage
Timer pr. dag 7,4
Pladser
21 ledige
Slutdato
22.08.2024
Varighed
3 Dage
Mødetid
08:00-15:24
Adresse
TEC - Gladsaxe
Tobaksvejen
2860 Søborg
Tobaksvejen
2860 Søborg
AMU-nr.
14740138834AlmenA1
Pr. person
624,00
Pr. person
2.299,90
Også for deltagere udenfor AMU-målgruppen
Også for deltagere udenfor AMU-målgruppen