Læsevejledning på gymnasiet

Er du ordblind, eller har du svært ved at læse, stave og skrive? Så kan du få læsevejledning hos os. Vores dedikerede læsevejledere hjælper dig med at få den støtte, du har brug for.

Læsevejledning

Sådan får du støtte

Vores læsevejledere kan hjælpe dig med at få den støtte, du har brug for. Det kan fx være it-hjælpemidler, elektronisk studiemateriale eller ekstra tid til eksamen.

Ordblind: Hvis du er ordblind, skal vi bruge dine testpapirer. Har du fået foretaget den nye tværgående ordblindetest, kan vi få adgang til dine testpapirer på ordblindtest.nu. Er du blevet testet med en anden test, skal du sende dine testpapirer til os. Hvis du ikke er blevet testet før, kan vi lave en test.

Hvad koster støtten?

Støtten er en offentlig ydelse. H.C. Ørsted Gymnasiet ansøger om en bevilling hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, så det koster dig ikke noget.

Vi finder sammen den støtte, du har brug for

Tag en snak med en af vores læsevejledere, så I sammen kan finde ud af, hvilke behov du har. Det handler om, at du får den bedst mulige støtte under din uddannelse.

Støttemuligheder

Når du går på H.C. Ørsted Gymnasiet, er der en række forskellige muligheder for støtte. Herunder finder du en oversigt over støttemulighederne:
Fast læsevejleder

Er du ordblind, bliver du tilknyttet læsevejlederen på din afdeling. Læsevejlederen er også ansvarlig for administrative opgaver i forbindelse med dit støtteforløb.

Studiestøtte

Er du ordblind, vil din studiestøtte blive tilpasset dette behov. Studiestøtten bliver afholdt individuelt eller i mindre hold, og indholdet aftales løbende med din faglærer eller læsevejleder.

It-hjælpemidler

Som ordblind kan du få en personlig licens til ordblindeprogrammer, der hjælper dig med læsning, stavning og skrivning. Sammen med programmerne får du også en håndscanner og en scannerpen. Du får hjælp til at installere og opsætte programmerne efter dine behov samt en grundig instruktion i at bruge dem.

Elektronisk studiemateriale

Hvis du er ordblind, kan du blive medlem af det elektroniske bibliotek Nota. På Nota er alle materialer e-bøger eller lydbøger.

Gå til nota.dk

Forlænget tid til eksamen

Som ordblind har du mulighed for at få forlænget tid til skriftlige eksamener og forlænget forberedelsestid til visse mundtlige eksamener. Dette sikrer, at du kan præstere dit bedste under eksamenssituationen.

Læsevejleder

Her kan du kontakte en læsevejleder
Placeholder billede
Nadia
Ben
Underviser
EMAIL
TELEFON +45 2545 3882
Placeholder billede
Signe
Barlyng
Underviser
EMAIL
TELEFON +45 2545 3145

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE