FAGLÆRT

VELKOMMEN TIL FAGLÆRT

Vi skal hylde håndværket og fejre faget – i fællesskab. Det gør vi ved at sætte eleverne forrest. De mennesker der har valgt faget til. De fremhæves i portrætserier, hvor vi kommer helt tæt på – fra drøm til virkelighed. Læs mere om fotobogen og fotoudstillingen FAGLÆRT.

FREMTIDEN ER FAGLÆRT

Mød Victoria og Mohammed. Rosa, Wieslawa, Jacob og Shuai. Mød også Frederik, Andreas, Jens Christian, Pernille og Mike. Og Gunnar, Daniel, Frederikke og Benjamin. Jesper, Rasmus og Ibrahim. Amanda. Hjalte. Og Mikkel.   

Fælles for dem er, at de – hver og en – er stolte af det fag, de har valgt at gøre til deres. Med kyndige hænder og skarpe hoveder gør de en forskel. For helt almindelige menneskers ve og vel i hverdagen - og for omstillingen af vores samfund. I dag. Og på sigt.  

De her 21 håndværkere – endnu i støbeskeen – er stærke eksempler på lige præcis dét, Danmark har brug for: Mennesker, der nyder at skabe. Mennesker, der elsker alt fra detaljen i præcisionshåndværket til de store konstruktioner. Mennesker, som gør det sikkert at være borger, og som får Danmark til at rulle. De udgør de bærende søjler i vores samfund.  

Det er i dén ånd – den fagligt stolte – at vi har produceret dette værk; dedikeret til at (gen)opdage og hædre erhvervsuddannelsernes rolle i vores fælles fremtid.  

Fotoudstillingen og bogen FAGLÆRT er en hyldest af håndværksfagene. Beretninger fortalt gennem billeder og med egne ord fra et lille udsnit af Danmarks kommende håndværkere. Det er en samling portrætter af mennesker med vidt forskellig baggrund, men med en fælles drivkraft: ønsket om at gøre sig umage, specialisere sig og skabe forandring. 

Vi håber, at portrætterne i udstillingen og bogen starter refleksioner og samtaler. At de bliver bragt i spil, hvor det kan gøre en forskel og hvor det kan være et vidnesbyrd om, at erhvervsuddannelserne fortjener samfundets anerkendelse og hyldest. Hjemme i dagligstuen. Ude på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner. I Industrien. Og ikke mindst hos landets meningsdannere.   

Med elevernes tanker, håb og drømme i centrum håber vi at kunne inspirere til nye samtaler om uddannelse og arbejde – på tværs af fag, køn, generationer og interesser.  

Velkommen til FAGLÆRT

Fotoudstillingen FAGLÆRT åbnede på den flotteste lokation man kan finde - Kongens Nytorv i København.
Ferniseringen af FAGLÆRT blev skudt igang af låsesmedlærlingen Amanda Irina Larsen, der holdte en tale om hvorfor hun har valgt at uddanne sig til låsesmed.
Også TECs direktør Morten Emborg sagde et par ord om stolthed - både på egne og faglærtes vegne.
Og nu får udstillingen endelig liv, ved at den rejser rundt til forskellige lokationer, hvor den kan opleves gratis. Se hvor herunder.

Oplev udstillingen

Her vil vi løbende opdatere med nye datoer og lokationer, hvor du kan møde udstillingen.
📣 LIGE NU: BLOX, København K

18. juni til 28. juli

Christiansborg Slotsplads + Bertel Thorvaldsens Plads

29. juli til 12. august 

Rådhuspladsen /v Metroen

21. august til 2. september

Ungdommens Folkemøde, Valby

3. september til 5. september 2024

Frederiksberg Runddel, Frederiksberg

10. september til 26. september 2024

BLOX, København K

24. september til 9. oktober 2024

✔ Kongens Nytorv, København

3. juni til 11. juni 2024

✔ Folkemødet, Allinge

12. juni til 16. juni 2024

Kontakt

Vil du vide mere? Have udstillingen på besøg? Et eksemplar af fotobogen? Skriv til os.
Placeholder billede
Lars Juul
Østergaard
Marketing Lead
EMAIL
TELEFON +45 4246 8803
Maria Ellegaard
Møller
Kommunikations- og eventspecialist
EMAIL
TELEFON +45 2545 3141

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE