Læreplads i udlandet

Læreplads i udlandet på erhvervs­uddannelserne

Hvis du vælger at tage en erhvervsuddannelse, har du mulighed for at tage dele af uddannelsen i udlandet. Uanset om du kommer i lære i en virksomhed eller i skoleoplæring, får du indblik i nye måder at gøre tingene på. Her får du svar på spørgsmål som fx:

  • Hvornår kan jeg komme i lære i udlandet?
  • Hvad koster det at være i lære i udlandet?
  • Hvordan kommer jeg i lære i udlandet?
  • Hvordan søger jeg om at komme i lære i udlandet
  • Hvilke lande kan jeg komme i lære i?

Værd at vide

Her er hvad der er værd at vide om læreplads i udlandet.
Hvor kan jeg komme i lære i udlandet?

Vores elever har været mange forskellige steder. Finmekaniker i Finland, malere i Spanien og elektrikere i Island. Vi har endda haft en cykelmekaniker i Mozambique og en motorcykelmekaniker hos Harley Davidson i USA.

Hvornår kan jeg komme i lære i udlandet?

Du har flere muligheder for at komme til udlandet under din uddannelse på TEC. Du kan fx komme i lære, blive udstationeret eller tage dele af dine skoleophold i udlandet. Du kan både komme af sted et par uger på grundforløb 1, grundforløb 2 eller på hovedforløbet, men du kan også tage store dele af din oplæring eller al din oplæring i udlandet.

ERASMUS+

Med ERASMUS+ kan du tage til udlandet under dit grundforløb, eller når du er i lære på hovedforløbet. Et ophold med ERASMUS+ giver dig nye erfaringer og personlige oplevelser, som adskiller sig fra almindelig oplæring. Er du hovedforløbselev, er der fokus på, at du både får personlige oplevelser og noget fagligt med hjem.

På grundforløbet varer udvekslingen 2 uger, og på hovedforløbet er du typisk afsted i 3-8 uger.

TEC hjælper dig med at finde en vært i udlandet, og ERASMUS+ betaler din rejse og ophold.

Internationale projekter

TEC er med i mange internationale projekter. Det betyder, at der er mange muligheder for at tænke internationalisering ind i din uddannelse. Det kan være, din klasse får udenlandske gæsteelever, eller at I rejser til en partnerskole eller virksomhed i udlandet. Det kan også være i form af undervisning, der klæder dig på til et internationalt, globalt arbejdsmarked.

Skoleudsendelse

Du kan tage i lære i udlandet, når du har bestået grundforløbet. Man kalder det skoleudsendelse. Her får du en lønnet ansættelse hos en arbejdsgiver i udlandet og deltager i skoleophold på TEC.

Du får betalt dine rejseudgifter og din løn under skoleopholdene via Arbejdernes Uddannelsesbidrag (AUB).

Udstationering

Hvis du allerede har en lærepladsaftale, kan du aftale med din oplæringsvirksomhed, at du bliver udstationeret som en del af din danske uddannelsesaftale.

Du får din danske lærlingeløn som sædvanligt, og din praktikvirksomhed kan søge om at få en del af lønudgifterne dækket af Arbejdernes Uddannelsesbidrag (AUB).

Kontakt os

Vi sidder klar til at hjælpe dig.
Tec
EMAIL
TELEFON +45 3817 7000

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE