Real­kompetence­vurdering (RKV)

Ønsker du som jobcenter at få afklaret, hvordan en borger over 25 år kan få en erhvervsuddannelse, kan Realkompetencevurdering give overblik over borgerens uddannelsesforløb.

Hvad er realkompetencevurdering?

Realkompetencevurdering er en vurdering af en borgers kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse. Denne vurdering kan foretages inden borgeren tilmelder sig uddannelsen, så man på forhånd kan få et overblik over uddannelsens varighed og sammensætning. Kompetencevurderingen gælder på tværs af skoler, hvilket betyder, at borgeren kan få foretaget sin vurdering på TEC og derefter tage selve uddannelsen på en hvilken som helst erhvervsskole.

Hvor lang tid tager en RKV?

En realkompetencevurdering varer oftest 1-3 dage. Som forberedelse til vurderingen skal borgeren udfylde og medbringe et specifikt skema.

Papir på kompetencerne

Med en realkompetencevurdering får borgeren anerkendt sine kvalifikationer inden for den ønskede uddannelse. Hvis vurderingen foretages før tilmelding til en uddannelse, koster det ikke et uddannelsesforsøg. Dette sikrer, at borgerens eksisterende kompetencer bliver værdsat og formelt anerkendt

Tilmelding til RKV

Som jobcenter tilmelder du borgeren Realkompetencevurdering ved at kontakte vores kursusadministration.

Kontakt os

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE