18.01.24 Pressemeddelelse

TEC Gladsaxe sætter gang i byggeri af innovativt energihus

TEC - Technical Education Copenhagen har netop indgået en kontrakt med byggeriets samarbejdspartnere om opførelsen af et innovativt energihus på TEC Gladsaxe, som er med til at styrke og forbedre tværgående undervisning på skolen.

Energihuset omfatter 3.200 m2 fordelt på stue, 1. og 2. sal samt 600 m2 kælder. Byggeriet påbegyndes primo februar 2024 og forventes afleveret ultimo april 2025.

Fra venstre ses projektchef Claus Minds fra C.C. Contractor a/s, der er hovedentreprenør på opgaven, bestyrelsesformand for TEC Henrik Tofteng samt direktør for TEC Morten Emborg.

”Vi glæder os utroligt meget til vores kommende profilhus, Energihuset i Gladsaxe, står klar. Kontrakten med C.C. Contractor markerer en vigtig milepæl - den formelle start på byggeriet. Vi kan næste ikke vente til, at vi kan slå døren op til en ny og innovativ skole på 3.200 fleksible kvadratmeter i løbet af foråret 2025", sagde Morten Emborg, da han tidligere i dag sammen med TECs bestyrelsesformand, Henrik Tofteng, satte underskrift på kontrakten med hovedentreprenør C.C. Contractor A/S, der aktuelt også er i gang med at bygge TEC Ballerups nye byggeri.

”Vi har gjort rigtig meget ud af at få tegnet et hus, hvor elever på tværs af fagligheder kan inspirere hinanden og arbejde sammen i åbne værksteder. Husets fornemmeste opgave er at være et ”praksishus”, hvor man kan øve sig, forfine teknikker og sætte strøm til innovative ideer. Alt, hvad man normalt ønsker at gemme væk og skjule i et moderne byggeri, dét vender vi med stolthed på vrangen: I Energihuset skal kabler, ledninger, rørføringer mm. være synlige og tilgængelige, så vi anvender husets egne installationer i elevernes læring,” sagde Morten.

Tue Hækkerup, der er uddannelseschef ser også frem til, at processen rykker fra blæk på papir til en færdig innovativ skole med masser af potentiale for elever, undervisere og samarbejdspartnere:

”Energihuset kommer til at stille spørgsmål ved det, som vi plejer at gøre, fordi rammen udfordrer samspillet mellem fag, fagdidaktik og faglokaler. Det samspil kommer vi helt naturligt til at udforske tværfagligt. Med tiden kommer vi også til at høste en anden gevinst, nemlig en mere stærk bevidsthed om, hvordan den måde at undervise på virker - og ikke mindst hvorfor. Vi vil rigtig gerne invitere andre med ind i den udforskning, for der er ingen tvivl om, at vi kommer til at bryde med både traditioner og arv inden for håndværksuddannelserne, når vi går i gang med at forholde os aktivt til den måde, vi underviser på. Det glæder jeg mig rigtig meget til at følge – både ud fra et uddannelsesmæssigt, fagligt og personligt perspektiv.”

Det var også en glad projektchef, Claus Minds, der satte sin underskrift på kontrakten i dag:

”C.C. Contractor a/s er utrolig glade og stolte over, at vi endnu en gang skal bygge for TEC. Vi har et utroligt godt samarbejde med TEC og deres rådgivere, og det er vi naturligvis glade for at fortsætte i Gladsaxe med byggeriet af Energihuset. Vores portefølje rummer mange forskellige undervisningsbyggerier – alle sammen forskellige og spændende på hver deres måde – men at bygge for en bygherre, der samtidig uddanner flere af de kommende lærlinge og svende indenfor byggebranchen - det er jo nærmest win/win,” sagde Claus Minds, C.C. Contractor A/S.

Fra venstre på billedet herover ses TECs uddannelseschef på Byggeri og Teknik Tue Hækkerup, TECs to vicedirektører Nina Olsen og Jacob Jersild, TECs projektleder Mette Frederiksen, ingeniør Thomas Andersen fra AI, bygherrerådgiver Claus Visti Hansen fra EMCON, direktør Morten Emborg, bestyrelsesformand Henrik Tofteng, konstruktør Stig Krabbe fra Tegnestuen Krabbe, projektchef Claus Minds og projektleder Thomas Christensen fra C.C. Contractor A/S, arkitekt Søren Robert Lund og TECs bygningschef Bjørn Lawaetz.

FAKTA OM BYGGERIET AF ENERGIHUSET

Bygherre: TEC
Hovedentreprenør
: C.C. Contractor A/S
Bygherrerådgiver
: EMCON
Rådgivende ingeniører
: AI – arkitekter & ingeniører A/S
Arkitekt
: Søren Robert Lund Arkitekter
Konstruktør
: Tegnestuen Krabbe

Mette
Østerdal
Souschef, Kommunikation
EMAIL
TELEFON +45 2545 3484
Placeholder billede
Lærke Cecilie
Lindegård
Pressemedarbejder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3457
Maren
Kaadt
Kommunikationschef
EMAIL
TELEFON +45 2545 3242

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE