30.05.24 Pressemeddelelse

Ny udstilling portrætterer Danmarks stolte håndværkere

Fra hestens egen mund. Flere skal vælge en erhvervsuddannelse, for samfundet mangler faglært arbejdskraft. Sådan lyder parolen i de her år.

Bag udstillingen står TEC – Technical Education Copenhagen.

Udstillingen er gratis og udendørs.

Sted: Klik her for at se FAGLÆRT-udstillingens aktuelle placering.

Mød Hjalte og Rosa

Men hvorfor egentlig blive håndværker? Dét giver udstillingen FAGLÆRT et bud på. Her beretter 20 lærlinge med egne ord – og gennem stærke fotografier – om kærligheden til det fag, de har gjort til deres.

”Jeg er jo nok forelsket i faget. Nu har jeg lyst til at stå op hver dag. Jeg er mere glad. Frisk. Det har virkelig ændret mig at starte som karosseritekniker. Det siger de gamle derhjemme også.”

Sådan fortæller 20-årige Hjalte. Han er én ud af de 20 lærlinge, som er portrætteret på FAGLÆRT.

Vi møder også Rosa på 20 år, som siden barn har drømt om at blive lastbilchauffør – som sin far – og køre flotte Scania-lastbiler. Og Ibrahim, 35 år og elektriker, som godt kan lide at kunne noget, mange andre ikke kan: ”Det får mig til at føle mig særlig,” siger han

Fælles for portrætterne er glæden ved at arbejde med hænderne - og den faglige stolthed:

”Lige nu kredser mange vigtige samtaler om, hvordan vi får flere til at vælge en faglært vej. Men alt for sjældent hører vi personlige beretninger fra de håndværkere, som er i støbeskeen. Dem, som er i gang med de uddannelser, som vi håber, mange flere vil tage. De her lærlinge er nogle af de vigtigste rollemodeller og stærkeste faglige ambassadører, vi har. Det er dem, som kan kickstarte nye typer af samtaler om arbejde og uddannelse. Og det er præcis dét, vi gerne vil med FAGLÆRT,” siger Morten Emborg, direktør på TEC – Technical Education Copenhagen, som er en af landets største tekniske erhvervsskoler.

FAGLÆRT åbner på Kongens Nytorv 3. juni. Herefter rejser den bl.a. til Folkemødet på Bornholm, Frederiksberg Runddel, Ungdommens Folkemøde og BLOX.

Find den opdaterede udstillingskalender på www.tec.dk/faglaert

Lærlingeportrætterne er desuden blevet samlet i en bog under samme titel. Bogen FAGLÆRT har forord af børne- og undervisningsminister, Mattias Tesfaye, og er bl.a. sendt til grundskoler, uddannelsesvejledere og jobcentre i hovedstaden samt en række politikere og meningsdannere.

Spørgsmål til FAGLÆRT?

Vil du have et eksemplar af bogen? Huse udstillingen? Eller i kontakt med en af lærlingene, der medvirker? Så tøv ikke – ring eller skriv os
Placeholder billede
Lars Juul
Østergaard
Marketing Lead
EMAIL
TELEFON +45 4246 8803
Placeholder billede
Lærke Cecilie
Lindegård
Pressemedarbejder
EMAIL
TELEFON +45 2545 3457

Fotos

Find udvalgte fotos fra FAGLÆRT her (krediter venligst TEC)

Fotos

SCAN QR KODEN FOR AT FÅ LINK TIL DENNE SIDE