Personvognsmekaniker

image description To the next section

Har du styr på biler og motorer og ikke bange for at få olie på hænderne?

Hvis du brænder for at arbejde i et miljø, hvor biler er i fokus, og du kan se dig selv arbejde med alt fra bilens motor til elektroniske systemer, så er personvognsmekaniker måske noget for dig.

Det er dig, som laver serviceeftersyn samt reparerer eller udskifter dele på bilen, som er slidte eller blevet defekte grundet en skade.  

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TEC’s praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 2 år til 4 år, og du kan bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du enten vælge fagretningen Transport & Mechanics på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

Du lærer at identificere fejl på bilen og bliver trænet i de forskellige teknikker, der bliver brugt til udskiftning af defekte eller slidte dele. Du får desuden en grundlæggende viden om elektroniske systemer, deres funktionalitet og justering af mulige fejl. Du får også undervisning i dansk, engelsk og samfundsfag.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

 • Personvognsmontør
 • Personvognsmekaniker

Personvognsmontør

Som Personvognsmontør tilrettelægger og gennemfører du et arbejdsforløb i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding. Det er også dig, som står for reparation eller udskiftning af nedslidte og defekte dele.

Personvognsmekaniker

Som mekaniker efterser du elektroniske systemer, og du får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg mm. Du arbejder med både benzin- og dieseldrevne biler.

Det er dig, der vurderer reparationsmulighederne og derudfra vejleder kunden om den mest økonomiske løsning, baseret på kundens ønsker. 

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

 

 

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • har lyst til at arbejde med it, teknik og mekanik
 • er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
 • kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • kan arbejde selvstændigt
 • er god til at planlægge opgaver
 • er serviceminded og god til at tale med kunder
 • kan udarbejde dokumentation i forbindelse med dit arbejde
 • har lyst til løbende at dygtiggøre dig og udbygge din specialviden
 • har interesse for miljøet
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik