Personvognsmekaniker

image description To the next section

Hvad laver en personvognsmekaniker?

En personvognsmekaniker laver serviceeftersyn, reparerer og udskifter dele på bilen, som er slidte eller defekte. Som personvognsmekaniker arbejder du med alt fra bilens motor til elektriske systemer. Der kommer mere og mere elektronik og teknologi i biler, så i dag er du både mekaniker og tekniker, der servicerer og fejlfinder biler med computerbaseret værktøj. På mekanikeruddannelsen får du en grundlæggende viden fejlfinding, reparation, mekaniske dele og elektroniske systemer. Du får også undervisning i dansk, engelsk og samfundsfag.

 

Praktik

Når du vælger personvognsmekanikeruddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TEC’s praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af uddannelsen

Personvognsmekanikeruddannelsen varer fra 2 år til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

 • Personvognsmontør
 • Personvognsmekaniker

Personvognsmontør
Som Personvognsmontør tilrettelægger og gennemfører du et arbejdsforløb i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding. Det er også dig, som står for reparation eller udskiftning af nedslidte og defekte dele.

Personvognsmekaniker
Som mekaniker efterser du elektroniske systemer, og du får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg mm. Du arbejder med både benzin- og dieseldrevne biler. Det er dig, der vurderer reparationsmulighederne og derudfra vejleder kunden om den mest økonomiske løsning, baseret på kundens ønsker. 


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan

 

 

 

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • har lyst til at arbejde med it, teknik og mekanik
 • er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
 • kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • kan arbejde selvstændigt
 • er god til at planlægge opgaver
 • er serviceminded og god til at tale med kunder
 • kan udarbejde dokumentation i forbindelse med dit arbejde
 • har lyst til løbende at dygtiggøre dig og udbygge din specialviden
 • har interesse for miljøet
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer