Cykelmekaniker

image description To the next section

Hvad laver en cykelmekaniker?

En cykelmekaniker arbejder med reparation af cykler og el-cykler. Som cykelmekaniker er det dig, der skifter eller reparerer dele på cyklerne og sikrer, at funktionaliteten er i orden. Du står for klargøring og eftersyn, du fejlsøger på de elektriske dele på el-cykler, og du lærer at bygge specialcykler efter kundernes ønsker.

På uddannelsen får du viden om, hvordan de mekaniske og elektriske dele fungerer på cykler og el-cykler. Du lærer at bruge det rigtige værktøj og maskineri samt at finde frem til slidte og defekte dele, som skal skiftes. Du har også fag som salg, service, kundebetjening og erhvervsforståelse.

 

Praktik

Når du vælger cykelmekanikeruddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Hvis du har en praktikplads, er du garanteret en plads på uddannelsen. Har du ikke en praktikplads, skal du søge om en kvoteplads. Der er i øjeblikket gode muligheder for at få plads. Vil du høre mere om kvoterpladser, kan du kontakte David Kjær, dkj@tec.dk

 

Varighed af uddannelsen

Cykelmekanikeruddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Cykelmontør
  • Cykelmekaniker
  • Knallertmekaniker
  • Motorcykelmekaniker

Cykelmontør
Som Cykelmontør foretager du reparationer og udskiftning af de mest almindelige fejl og sliddele på cykler. Du står desuden for klargøring af cykler.

Cykelmekaniker
Vælger du at blive cykelmekaniker, udfører du både simple og avancerede reparationer på gængse og specielle cykler, herunder el-cykler. Du opbygger hjul og har indblik i forskellige steltyper og geometri.

Knallertmekaniker
Som knallertmekaniker står du for klargøring og servicering. Du udfører opgaver som skift af tændrør, olie og filtre samt smøring og justering af de forskellige dele.

Motorcykelmekaniker
Vælger du motorcykelmekaniker, er hjulopbygning, motor- og gearkassereparationer samt fejlfinding på el-systemer nogle af de mange opgaver, du lærer at varetage.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • har lyst til at arbejde med teknik og mekanik
  • har fokus på kvalitet og detaljer
  • har logisk sans
  • er serviceminded og god til at tale med kunder
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer