Om TEC
På TEC uddanner vi fagligt stolte og dygtige mennesker. Vi har en høj faglig og pædagogisk standard og samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser nationalt og globalt.
Nysgerrige, samarbejdende og dygtige
På H.C. Ørsted Gymnasiet har vi en fælles faglig vision. Den realiserer vi i et tæt samarbejde på tværs af en solid faglighed og stærke kompetencer inden for naturvidenskab og teknologi - målrettet støttet af humaniora og samfundsvidenskab. Vi bidrager til at styrke fremtidens samfund ved at være nysgerrige, samarbejdende, selvstændige og dygtige.
Christina
Sørensen
Direktionssekretær / Afdelingsleder
Jacob
Jersild
Vicedirektør
Nina
Olsen
Vicedirektør - Uddannelsesområdet
Morten
Emborg
Direktør
Hvert år tager 25.000 mennesker en praksisnær og erhvervsrettet uddannelse af høj kvalitet på TEC. Og mulighederne er mange.
Vi har et bredt udvalg af tekniske erhvervsuddannelser fordelt på fem adresser i hovedstadsområdet: Ballerup, Frederiksberg, Gladsaxe, Lyngby og Hvidovre.
Vi har også et teknisk gymnasium (HTX) – måske bedre kendt som H.C. Ørsted Gymnasiet – og EUX og 10. klasse.
Derudover tilbyder vi en lang række kurser og efteruddannelse til faglærte og ufaglærte.
TEC er mødestedet for mange: Den nysgerrige elev. Den fagligt stærke underviser. De mange virksomheder, brancher og andre uddannelsesinstitutioner, som er vigtige brikker i vores uddannelser.
Vi samarbejder tæt med virksomheder, brancher og videregående uddannelser, nationalt og internationalt.
Organisation
- TECs bestyrelse
- Vedtægter - godkendt af Børne- og Undervisningsministeriet den 23. februar 2010
- Organisation
Fakta
- Antal årselever (2023): 4.124
- Antal ansatte (2023): 670
- 20+ erhvervsuddannelser
- H.C. Ørsted Gymnasiet (HTX) med tre afdelinger
- 6 EUX-retninger
- 10. klasse
- Brobygning
- Kurser og efteruddannelse
Redegørelse for anvendelse af grønt særtilskud til udbydere af tekniske erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser
TEC har i forbindelse med ”Aftale om udmøntning af pulje til grøn efteruddannelse og opkvalificering af november 2021” modtaget 2.742.559 kr. fra Børne- og Undervisningsministeriet.
Formålet med tilskuddet var at understøtte stærke grønne erhvervs-, efteruddannelses- og opkvalificeringstilbud til både ledige og beskæftigede. Særtilskuddet blev anvendt som egenfinansiering i forbindelse med Nordea Fondens værkstedspulje hvor TEC har etableret Center for elektrisk fremdrift. Centeret har bl.a. iværksat følgende aktiviteter:
- Kompetenceudvikling af undervisere, for eksempel ved virksomhedsbesøg og/eller -forløb hos virksomheder, der har viden og erfaring med grøn omstilling fx om nye bæredygtige produktionsformer
- Samarbejde med virksomheder og andre aktører, som har en stærk profil inden for grøn omstilling med henblik på etablering af lærepladssamarbejde, udvikling af cases og undervisningsmaterialer til brug i undervisningsforløb
- Udarbejdelse af undervisningsmaterialer om grøn omstilling til brug i uddannelser/kurser på egen institution
- Foretaget udstyrsinvesteringer som sikrer mindre CO2-udledning, herunder indkøb af en elektrisk lastbil, etablering et lastbilsimulatorcenter, elbiler, og en række el-testudstyr der understøtter bæredygtighed til brug i undervisningen