Introduktions og brobygning for elever i 8., 9., og 10. klasse

Kom og prøv TECs uddannelser, inden du bestemmer dig for, hvilken ungdomsuddannelse du gerne vil begynde på. På TECs Intro- og brobygningsforløb er du med i sjove og udfordrende aktiviteter, der giver dig en god introduktion til erhvervsuddannelserne.

Se mere om de forskellige forløb længere nede

Tilmelding

Du tilmelder dig gennem din skole og din UU-vejleder

To the next section

Introduktionsforløb for 8. klasse

Vælg introduktionskurser på TEC og find ud af, hvilken fagretning der passer til dig.

Varighed: 2 dage

Introduktionsforløbet henvender sig til alle 8. klasser. Du får en bred introduktion til TECs seks fagretninger, der efter grundforløbets første del giver adgang til cirka 110 forskellige erhvervsuddannelser. Du kan læse om vores fagretninger her 

Om dig

Vælg introduktion på TEC, hvis du:

 • Har ambitioner og gerne vil undersøge mulighederne inden for erhvervsskolernes cirka 110 forskellige uddannelser
 • Gerne vil afprøve, om erhvervsuddannelserne er noget for dig
 • Endnu ikke er helt sikker på, hvilken ungdomsuddannelse, du gerne vil begynde
 • Gerne vil opleve vores ungemiljø på vores erhvervsuddannelser

Det får du ud af forløbet

Du får en introduktion til erhvervsuddannelserne og bliver en del af et spændende ungemiljø. I løbet af de 2 dage, introduktionen varer, bliver du involveret i et tværfagligt projekt, der giver dig mulighed for at opleve, hvordan forskellige erhverv spiller sammen. Du laver praktiske øvelser, som bliver sat i forbindelse med dine uddannelsesplaner og temaet ”Uddannelse & Job”. Som en del af forløbet skal du også lave en præsentation for din klasse på digitale platforme og med brug af forskellig elektronik.

2-dages tillægsforløb

På tillægsforløbet har du mulighed for at prøve kræfter med værkstedsopgaver i vores værksteder. Du får under forløbet endnu mere indblik i vores fagretninger, samtidig med at du arbejder praktisk.

To the next section

Brobygning for 9. klasse

Vælg brobygning på TEC og bliv mere afklaret i forhold til dit uddannelsesvalg.

Varighed: 4 dage

Brobygningsforløbet henvender sig til alle 9. klasses elever, som endnu ikke er blevet vurderet uddannelsesparat.

Om dig

Vælg brobygning på TEC, hvis du:

 • Endnu ikke er blevet vurderet uddannelsesparat
 • Endnu ikke er helt sikker på, hvilken ungdomsuddannelse du gerne vil begynde på og ønsker at opleve en erhvervsskole
 • Hvis du gerne vil afprøve, om erhvervsuddannelserne er noget for dig
 • Hvis du gerne vil blive mere afklaret i forhold til de krav, der bliver stillet på en erhvervsuddannelse
 • Hvis du vil opleve ungemiljøet på vores erhvervsuddannelser

Det får du ud af forløbet

Du får en grundlæggende introduktion til erhvervsuddannelserne og bliver en del af et spændende ungemiljø. Du får en bedre forståelse for de krav, der bliver stillet på erhvervsuddannelserne, og du vil opleve, hvordan både praktik og teori er vigtige elementer i din ønskede uddannelsesretning.

Med udgangspunkt i din uddannelsesplan arbejder du med dine faglige, sociale og personlige kompetencer, bl.a. gennem undervisningsaktiviteter og praktiske øvelser. Du kommer til at møde TECs engagerede vejledere, som i samarbejdet med UU kan hjælpe dig med ny viden og forståelse i forhold til dit valg af uddannelse.

2-dages tillægsforløb

Forløb 1 – Faglighed

Dansk og matematik er en nogle af de kriterier, der indgår i uddannelsesparathedsvurderingen. På forløbet oplever du gennem undervisning og praktiske øvelser, hvordan fagene hænger sammen med dit uddannelsesønske. Efter de to dage vil du have en bedre fornemmelse for, hvad du skal arbejde med inden du starter på en erhvervsuddannelse.

Forløb 2 – Det sociale

Samarbejde, respekt og tolerance er nogle del af de kriterier, der indgår i uddannelsesparathedsvurderingen. På forløbet kommer du i gennem forskellige teambuildings-øvelser, og du oplever hvilken rolle samarbejde spiller på en erhvervsuddannelse.

Forløb 3 – Det personlige

Mødestabilitet, motivation, ansvar, selvstændighed og valgparathed, er nogle af de kriterier, der gør sig gældende i uddannelsesparathedsvurderingen. På forløbet får du gennem undervisning og praktiske øvelser indblik i de forudsætninger, der er nødvendige for at gennemføre en erhvervsuddannelse.

To the next section

Brobygning for 10. klasse

Vælg brobygning på TEC og bliv mere afklaret i forhold til dit uddannelsesvalg.

Varighed: 5 dage

Forløbet henvender sig alle i 10. klasse. På brobygningsforløbet får du en grundlæggende introduktion til erhvervsuddannelserne og bliver en del af et spændende ungemiljø.

Om dig

Vælg introduktion på TEC, hvis du:

 • Har ambitioner og gerne vil undersøge mulighederne inden for erhvervsskolernes cirka 110 forskellige uddannelser
 • Gerne vil afprøve, om erhvervsuddannelserne er noget for dig 
 • Gerne vil blive mere afklaret i forhold til de krav, der stilles på en erhvervsuddannelse
 • Endnu ikke er helt sikker på, hvilken ungdomsuddannelse du gerne vil begynde på og ønsker at opleve en erhvervsskole
 • Vil opleve ungemiljøet på vores erhvervsuddannelser

Det får du af forløbet

Du får en bedre forståelse for de krav, der bliver stillet på en erhvervsuddannelse og mulighed for at fordybe dig i din ønskede uddannelsesretning. Omdrejningspunktet i dette forløb er at udvide dit kendskab til erhvervsuddannelserne, praktikpladser og arbejdsmarkedet i forbindelse med din obligatoriske selvvalgte opgave (OSO).

Indhold og opbygning

På forløbet arbejder du hen imod at blive afklaret omkring dit uddannelsesvalg og få indblik i de specifikke erhvervskompetencer, der gør sig gældende inden for det fagområde. Din obligatoriske selvvalgte opgave bliver en central del at dit brobygningsforløb. I løbet af de fem dage møder du TECs engageret vejledere, som i samarbejdet med UU, kan støtte dig i dit valg af uddannelse.

To the next section

Her kan du komme på brobygning og introduktion

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer