Klar til at vælge gymnasium?

image description To the next section

H.C. Ørsted Gymnasiet

På H.C. Ørsted Gymnasiet får du tre gode gymnasieår med spændende og varierende undervisning, oplevelser for livet og de bedste forudsætninger for at fortsætte på en videregående uddannelse. En stor del af undervisningen er bygget op omkring projektarbejde i grupper, hvor en opgave bliver taget fra idé over forsøg til færdigt produkt. Det uanset om det er indholdet af fedt i en grillkylling, der skal reduceres, eller skolemiljøet i en klasse der skal forbedres med hjælp fra en maskine, der måler ilten i luften.

Du får en stærk naturvidenskabelig og teknisk profil. Efter gymnasiet kan du komme ind på de fleste videregående uddannelser, og selvom størstedelen af vores elever fortsætter på ingeniør-, medicin- eller IT-uddannelser, er der også nogle, som vælger at læse psykologi eller kommunikation.

Med praksisorienteret undervisning lærer man både at have hænderne og hovedet med i arbejdet. Det er ikke nok at læse i en bog. For at forstå noget, må man arbejde med det. Arbejdet på HTX ligner den virkelighed, du kommer ud til bagefter.

 

Vejledning om gymnasiet
Mere info
Vores vejledere sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål på telefon 2545 3000

To the next section

H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

H.C. Ørsted Gymnasiet, Ballerup

I de naturvidenskabelige og tekniske fag foregår undervisningen i helt nye laboratorier og værksteder med det nyeste teknologiske udstyr. H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup ligger midt i Danmarks førende udviklingsområde inden for it og bioteknologi. Som en fast del af undervisningen samarbejder vi med universiteter og erhvervsliv, og vi deltager også i elevkonkurrencer og samarbejder med institutioner i udlandet.

H.C. Ørsted Gymnasiet på Frederiksberg

H.C. Ørsted Gymnasiet, Frederiksberg

Skolens størrelse på ca. 400 elever og placering midt i byen omgivet af mange andre uddannelsesinstitutioner giver os mange muligheder for samarbejde. Vi arbejder bl.a. sammen med LIFE og Niels Bohr Instituttet og vi er også med i Akademiet for Talentfulde Unge. Det faglige niveau er højt, og undervisningen foregår i moderne undervisningslokaler, laboratorier og værksteder.

H.C. Ørsted Gymnasiet i Lyngby

H.C. Ørsted Gymnasiet, Lyngby

Det gode samarbejde med DTU giver unikke muligheder for vores gymnasieelever. Skolen er præget af høj faglighed med elitetilbud til elever, der er særligt dygtige og gerne vil lære mere inden for matematik, kemi og miljøteknologi. Der går ca. 700 elever på skolen, og det sociale miljø er kendetegnet af åbenhed og rummelighed med masser af medindflydelse.

To the next section

Otte studieretninger

På gymnasiet kan du vælge mellem otte studieretninger inden for hovedområderne: Naturvidenskab, teknologi og kommunikation:

Profilfag

Teknikfag A
Teknikfaget er et stort fag med teoretisk og praktisk undervisning. Vælg mellem: Design og produktion, Proces, levnedsmiddel og sundhed eller Byggeri og energi.

Teknologi B
Teknologi giver dig en grundlæggende indsigt i virkelighedsnære teknologiske problemstillinger. Du arbejder teoretisk og praktisk med løsninger, der knytter sig til samspillet mellem naturvidenskab, teknologi og samfundsudvikling.

Idéhistorie B
Idéhistorie er historien om idéernes fremkomst i forskellige tidsaldre og kulturer. Du kommer til at arbejde med de idéer, der har vist sig at række langt ind i historien, og som har fået væsentlig betydning for den videre udvikling af samfundet eller den filosofiske tradition. Faget har både et idéhistorisk, et almenhistorisk og et teknologihistorisk indhold, og understøtter dermed de teknologiske fag på htx.

Kommunikation/it C
Kommunikation/it handler om designmæssige, teknologiske og kommunikative aspekter af it-baseret kommunikation. Du kommer til at arbejde med digital informations- og kommunikationsteknologi i form af lyd, billede, tekst og tale og samlede medieprodukter.

 

HTX teknisk gymnasium naturvidenskab og teknologi

To the next section

Vores adresser

To the next section
Al post sendes til:
Stæhr Johansens Vej 7, 2000 Frederiksberg
3817 7000
LOADEMAIL[tec]DOMAIN[tec.dk]
TEC udsender kun digital post

CVR 20578912
EAN 5798000553491

Følg os på:

© Copyright TEC 2018
Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.

Spørgsmål?

Har du brug for hjælp til tilmelding eller spørgsmål til TECs uddannelser? Vores vejledere sidder klar til at svare på dine spørgsmål.

+45 2545 3000

vejledning@tec.dk

OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer