Øvrige forløb

image description To the next section

Øvrige undervisningsforløb

TEC tilbyder kommuner og folke-/grundskoler forskellige tilrettelagte forløb. Varighed og indhold bliver aftalt med den enkelte kommune/skole. TEC har følgende tilrettelagte forløb:

 • EUD-innovation
 • EUX-forløb
 • H.C. Ørsted Talent
 • H.C. Ørsted Raketvidenskab

I finder en beskrivelse af hvert enkelt forløb neden for.

To the next section

EUD-innovation

EUD-innovation er et tilbud til kommuner og folke-/grundskoler.

Det er et særligt undervisningsforløb målrettet elever, som gerne vil udfordres i anvendelsen af deres faglige kompetencer til produktudvikling. Eleverne bliver udfordret til nytænkning og motiveret til at bringe deres interesser, erfaringer og kundskaber ind i en sammenhæng, hvor de udvikler produkter i værksteder på TEC.

 

Særligt tilrettelagt forløb

 • Prisen aftales
 • Varighed: Aftales med den enkelte kommune/skoleKontakt

Troels Rendbæk Jacobsen
Telefon 2545 3635, trj@tec.dk

To the next section

EUX tilrettelagt forløb

EUX-tilrettelagt forløb er et tilbud til kommuner og folke-/grundskoler.

Det giver eleverne mulighed for at opleve den undervisningsform, der kendetegner EUX, hvor teori i fag som matematik, fysik og teknologi indgår i en erhvervsfaglig sammenhæng.

 

Særligt tilrettelagte forløb

 • Varighed: Aftales med den enkelte kommune/skole
 • Prisen aftales

Kontakt

Troels Rendbæk Jacobsen
Telefon 2545 3635, trj@tec.dk

To the next section

H.C. Ørsted Talent

H.C. Ørsted Talent er et tilbud til kommuner og folke-/grundskoler.

Det er et særligt undervisningsforløb på H.C. Ørsted Gymnasiet, der kan give interesserede elever i folkeskolens 8. eller 9. klasse flere faglige udfordringer i naturvidenskabelige fag og matematik, end de normalt ville kunne få i fagene i deres klasse. Niveauet i undervisningen vil svare til det niveau, som elever på 1.g på H.C. Ørsted Gymnasiet møder. 

Forløb

Undervisningsforløbene kan være fastsat af H.C. Ørsted Gymnasiet på forhånd og dermed uafhængigt af den faglige undervisning eleverne har i deres hjemklasse på skolen. Men de kan også udvikles i samarbejde med skolen og tilpasses den faglige undervisning elever får på et givent tidspunkt.

H.C. Ørsted-talent kan afvikles inden for fagene fysik, kemi, biologi og matematik. Men forløb i andre fag kan dog også tilrettelægges.

Forløbene tilrettelægges som udgangspunkt uden deltagelse af lærere fra folke-/grundskolen. Lærerne er dog velkomne til at overvære undervisningen. De kan gennemføres på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup, Lyngby eller på Frederiksberg.

 

Særligt tilrettelagt forløb

 • Varighed: Aftales med den enkelte kommune/skole
 • Prisen aftales

Kontakt

Erwin Graakjær Christensen
Telefon 2545 3608, egc@tec.dk

To the next section

H.C. Ørsted Raketvidenskab

H.C. Ørsted Raketvidenskab er et tilbud til kommuner og folke-/grundskolen.

Det er et særligt undervisningsforløb på H.C. Ørsted Gymnasiet, hvor eleverne får viden om og indsigt i eksperimentel undervisning og fysiske metoder og modeller samtidig med at de bygger en raket. Eleverne får samtidig mulighed for at opleve den undervisningsform, der praktiseres på H.C. Ørsted Gymnasiet.

Forløb

Undervisningsforløbet tager udgangspunkt i, at eleverne bygger en raket. De bliver samtidig introduceret for:

 • Menneskets vej ud i rummet, Viden om udvikling i forståelse af Jordens og Universets opbygning
 • Rakettens fysik og bevarelseslove, Modeller til forklaring af energiomsætninger/Viden om naturgivne og menneskabte energikæder
 • Udvikling af tekniske løsninger til bygning og opsendelse af raket, Viden om metoder til udvikling af tekniske løsninger
 • Affyring af små raketter

Forløbet kan afvikles over 3 eller 5 timer, forløb på 5 timer giver eleverne en dybere teoretisk baggrund for opsendelse af raketter. Forløbene tilrettelægges som udgangspunkt uden deltagelse af lærere fra folke-/grundskolen, lærerne er dog velkomne til at overvære undervisningen. 

Særligt tilrettelagt forløb

 • Varighed: 3 eller 5 timer. Aftales med den enkelte kommune/skole
 • Prisen aftales

Forløbet gennemføres på H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup, Lyngby eller på Frederiksberg.

Kontakt

Erwin Graakjær Christensen
Telefon 2545 3608, egc@tec.dk

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer