EUX Lastvognsmekaniker

image description To the next section

EUX Lastvognsmekaniker

Med EUX Lastvognsmekaniker får du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. EUX er opbygget på samme måde som en erhvervsuddannelse, hvor du veksler mellem skole og praktik. Forskellen er, at gymnasiefag også er en del af skoleundervisningen. Når du har gennemført uddannelsen, får du både studenterhue og svendebrev, så du har de bedste muligheder for at læse videre eller komme i arbejde.

Erhvervsfaglig student

På EUX Lastvognsmekaniker får du en erhvervsfaglig studentereksamen med samme faglighed som erhvervsuddannelsen: Lastvognsmekaniker. Som lastvognsmekaniker er det dig, der fejlfinder, reparerer og udskifter defekte og slidte dele på alle typer af lastbiler. Læs mere om uddannelsen som lastvognsmekaniker her

 

Gymnasiale fag på EUX

På EUX har du følgende gymnasiefag:

  • Dansk A
  • Engelsk B
  • Matematik B
  • Fysik B
  • Teknologi B
  • Teknikfag (design og produktion) B
  • Samfundsfag C
  • Kemi C
  • Valgfag (fx matematik A)

Du skal derudover lave et eksamensprojekt og større skriftlig opgave ligesom på gymnasiet.

 

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en EUX-erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du starte på Grundforløb 1: EUX. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores EUX-fagretningen her

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer