Vvs og energi

image description To the next section

Teknisk erhvervsuddannelse med masser af jobmuligheder

Brænder du for at gøre bygninger og installationer moderne og intelligente med den nyeste teknologi og design, så er vvs- og energiuddannelsen noget for dig. Du kommer bl.a. til at beregne, designe og installere alt lige fra spændende blikfacader og kunstneriske kobberspir til de mest moderne badeværelse og avancerede klima- og ventilationsløsninger. Alt sammen med de mest energieffektive løsninger, der er med til at sikre, at vi sparer på energien.

Praktikmuligheder

Der er rigtig gode muligheder for at få en praktikplads i vvs branchen. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 3 år og 9 mdr. til 4 år, og du kan bl.a. videreuddanne dig til vvs-installatør, energiteknolog, byggekoordinator, byggetekniker samt kort- og landmålingstekniker. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Building & Construction på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om rørinstallationer i beboelser og industri, der forsyner os med energi. Du lærer også om gas- og vandinstallationer, centralvarmeanlæg og fx om olie- og gasfelter i Nordsøen. Du bliver også undervist i fag som dansk, matematik, engelsk og samfundsfag.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:                          

 • Vvs-installationstekniker med fokus på service og installationsarbejde, velfærdsteknologi og svejsning
 • Vvs-energispecialist med fokus på energi og energibesparelse
 • Vvs-blikkenslager med fokus på tage og facader
 • Ventilationstekniker med fokus på indeklima og komfort i bygninger

Vvs-installationstekniker
Som Vvs-installationsteknikker har du de brede VVS-kompetencer. Du sørger for, at afløbene fungerer, svejser, arbejder med vand i hanerne, varme i radiatorerne og gas til komfuret. Du monterer også tagrender og nedløbsrør.

Vvs-energispecialist
Som Vvs-energispecialist arbejder du især med installation af olie, gas eller fjernvarme. Du arbejder med energioptimering og vedvarende energiformer som eksempelvis solfangere, solceller, varmepumper og biobrændsel.

Vvs-blikkenslager
Vvs-blikkenslager er for dig, der vil arbejde med Vvs i nybyggeri og mindre industri, og for dig der har lyst til at udføre mere avanceret tagarbejde i kobber, zink og naturskiffer. 

Ventilationstekniker
Som ventilationstekniker installerer du klima- og ventilationsanlæg. Du servicerer og udfører også indregulering og fejlfinding på anlæggene. Du kan starte på uddannelsen på TEC, men hovedforløbet skal du gennemføre på vores samarbejdsskole EUC Sjælland i Næstved 

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

 

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • Har lyst til at arbejde med it og teknik
 • Er god til matematik
 • Har god fysik
 • Har logisk sans og kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
 • Kan sætte dig ind i love og regler inden for området
 • Kan læse og forstå arbejdsbeskrivelser og arbejdstegninger
 • Kan udarbejde dokumentation i forbindelse med dit arbejde
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik