Vvs og energi

image description To the next section

Hvad laver en vvs'er?

Som vvs'er kommer du bl.a. til at beregne, designe og installere alt lige fra spændende blikfacader og kunstneriske kobberspir til det mest moderne badeværelse og avancerede klima- og ventilationsløsninger. Alt sammen med de mest energieffektive løsninger, der er med til at sikre, at vi sparer på energien.

På vvs- og energiuddannelsen får du en grundlæggende viden om rørinstallationer i beboelser og industri, der forsyner os med energi. Du lærer også om gas- og vandinstallationer, centralvarmeanlæg og fx om olie- og gasfelter i Nordsøen. Du bliver også undervist i fag som matematik, engelsk og samfundsfag. Du kan fx blive: Installationstekniker, energispecialist, blikkenslager eller ventilationstekniker.

 

Gode praktikmuligheder

Når du vælger vvs- og energiuddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Vvs- og energiuddannelsen er en vores fordelsuddannelser, dvs. en uddannelse med særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, når du har fået dit svendebrev, da der er mangel på arbejdskraft. Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af uddannelsen

Vvs- og energiuddannelsen varer fra 3 år og 9 mdr. til 4 år. Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Building & construction her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til vvs-installatør, energiteknolog, byggekoordinator, byggetekniker samt kort- og landmålingstekniker og egen virksomhed.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Vidste du, at ...

... du med en vvs-uddannelse kan være med til at skabe en miljøvenlig fremtid? Mange tror, at vvs’ere kun laver køkkener og badeværelser, men i virkeligheden arbejder størstedelen med at rådgive og installere miljørigtige løsninger i boliger og virksomheder. Andre vælger den mere kreative vej og udfører kompliceret tagarbejde i zink, kobber og naturskiffer og reparationer af byens smukke tage og tårne. Som nyudlært får man hurtigt ansvar og selvstændige arbejdsopgaver. Lønnen er høj og arbejdsløsheden lav.

Tilmeld dig inden 14. september

Tilmeld dig nu og start på vvs- og energiuddannelsen 15. oktober.

Tilmelding til vvs- og energiuddannelsen

Vvs- og energiuddannelsen på TEC

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Hvad kan jeg blive?

På vvs- og energiuddannelsen kan du vælge mellem følgende trin og specialer:

 • Vvs-installationstekniker
 • Energispecialist
 • Blikkenslager


Installationstekniker
Som vvs-installationsteknikker har du de brede vvs-kompetencer. Du sørger for, at afløbene fungerer, svejser, arbejder med vand i hanerne, varme i radiatorerne og gas til komfuret. Du monterer også tagrender og nedløbsrør.

Energispecialist
Som vvs-energispecialist arbejder du især med installation af olie, gas eller fjernvarme. Du arbejder med energioptimering og vedvarende energiformer som eksempelvis solfangere, solceller, varmepumper og biobrændsel.

Blikkenslager
Blikkenslager er for dig, der vil arbejde med vvs i nybyggeri og mindre industri, og for dig der har lyst til at udføre mere avanceret tagarbejde i kobber, zink og naturskiffer. 

 


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

 

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • Har lyst til at arbejde med it og teknik
 • Er god til matematik
 • Har god fysik
 • Har logisk sans og kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • Kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
 • Kan sætte dig ind i love og regler inden for området
 • Kan læse og forstå arbejdsbeskrivelser og arbejdstegninger
 • Kan udarbejde dokumentation i forbindelse med dit arbejde
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer