Skiltetekniker

image description To the next section

Er du kreativ, og har du hænderne skruet godt på?

Vælg uddannelsen som skiltetekniker, hvis du brænder for at designe og producere skilte og dekorationer til bygninger, messestande, biler osv.

Som skiltetekniker arbejder du med design og produktion af skilte. Du rådgiver dine kunder i valg af udtryk, virkemidler, funktion og materialer. Det er også dig der kører ud og monterer skiltene hos kunden. Skilte og reklamer er overalt. Du kommer til at gøre bybilledet smukkere og mere overskueligt. 

Når du er færdiguddannet kan du fx arbejde i skiltefirmaer, mindre malervirksomheder eller reklameafdelinger i større firmaer. Mange vælger også at starte op som selvstændig skiltetekniker. 

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenterLæs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer 4 år. Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle akademiuddannelserne. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Fagretning

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Building & Construction på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen lærer du frihåndstegning, computerbaseret design og print/tryk. Du får grundlæggende viden om typografi og farvers opbygning, virkning og funktion direkte til print. Du får også fag som førstehjælp, brandbekæmpelse og it.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Skiltetekniker

Skiltetekniker
Som skiltetekniker arbejder du med de nyeste teknikker og udstyr til at designe og producere skilte til bygningsfacader eller bannere, logoer og reklamer. Du rådgiver dine kunder om udtryk, virkemidler og materialer og arbejder kreativt med typografi, farver og form.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har sans for formgivning, farver og typografi
  • Er indstillet på at arbejde indendørs og udendørs
  • Har god fysik og kan arbejde i højder
  • Ikke er farve-, tal- eller ordblind
  • Er kvalitets- og detaljeorienteret
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik