Skiltetekniker

image description To the next section

Hvad laver en skiltetekniker?

Skilte og reklamer er overalt, og skilteteknikeren er med til at gøre bybilledet smukkere og mere overskueligt. Som skiltetekniker arbejder du med design og produktion af skilte. Du rådgiver dine kunder i valg af udtryk, virkemidler, funktion og materialer, og det er også dig, der kører ud og monterer skiltene hos kunden. Når du er færdiguddannet kan du fx arbejde i skiltefirmaer, mindre malervirksomheder eller reklameafdelinger i større firmaer.

På uddannelsen lærer du frihåndstegning, computerbaseret design og print/tryk. Du får grundlæggende viden om typografi og farvers opbygning, virkning og funktion direkte til print. Du får også fag som dansk og teknologi.

 

Praktik

På skilteteknikeruddannelsen er der praktikpladskrav. Det betyder, at du skal have en praktikplads før du kan starte på grundforløb 2. For at give dig de bedste muligheder for at finde en praktikplads, kan du få hjælp hos vores praktikpladskonsulenter. De arbejder tæt sammen med virksomhederne om at få lærlinge og i sidste ende om at få udlært virksomhedernes fremtidige medarbejdere. Har du brug for hjælp til at finde en praktikplads, kan du udfylde blanketten og efterfølgende kontakte Anne Stenersen Hansen på ash@tec.dk 

 

Varighed af uddannelsen

Skilteteknikeruddannelsen varer 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Building & construction her

 

Videreuddannelse

Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle akademiuddannelserne.

 

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Skiltetekniker

Skiltetekniker
Som skiltetekniker arbejder du med de nyeste teknikker og udstyr til at designe og producere skilte til bygningsfacader eller bannere, logoer og reklamer. Du rådgiver dine kunder om udtryk, virkemidler og materialer og arbejder kreativt med typografi, farver og form.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har sans for formgivning, farver og typografi
  • Er indstillet på at arbejde indendørs og udendørs
  • Har god fysik og kan arbejde i højder
  • Ikke er farve-, tal- eller ordblind
  • Er kvalitets- og detaljeorienteret
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer