Serviceassistent

image description To the next section

Har du god ordenssans og lyst til at skabe gode rammer for andre?

Vælg uddannelsen som serviceassistent, hvis du brænder for at yde en god service til andre mennesker fx i form af rengøring, lettere kantinearbejde og transport af patienter på hospitaler.

Som serviceassistent arbejder du fx på hospitaler med rengøring, anretning af mad og drikke og transport af patienter. Du kan også arbejde i virksomheder med anretning af mad og mindre kontoropgaver.

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenterLæs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 2 år. Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle akademiuddannelserne. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Building & Construction på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen får du grundlæggende viden om professionel rengøring, vedligeholdelse og mindre reparationer. Du lærer også at tilberede og anrette mad.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Rengøringstekniker
  • Serviceassistent med speciale i hospitalsservice
  • Serviceassistent med speciale i virksomhedsservice

Rengøringstekniker
Den fagudlærte rengøringstekniker arbejder professionelt med blandt andet: daglig erhvervsrengøring, hovedrengøring, måling og vurdering af rengøringskvalitet samt specielle rengøringsopgaver som fx polishbehandling af gulve. Varigheden af uddannelsen afhænger af den enkelte elevs kompetencer.

Serviceassistent med speciale
Arbejdsområderne for den faglærte serviceassistent vil være inden for områder som bl.a. patientservice og diæter (hospitalsservice) eller kantine- og mødeservice (virksomhedsservice).

Merituddannelse
Erhvervsuddannelsen til serviceassistent kan også tages som en 1-årig merituddannelse for voksne. Adgangskravet både for meritelever og GVU elever er, at eleven er fyldt 25 år, har mindst to års relevant erhvervserfaring og har danskkundskaber svarende til 9 kl. Eleven vil efter endt uddannelse på såvel trin 1 og 2 få et uddannelsesbevis fra skolen samt et diplom og en uddannelsesnål fra det faglige udvalg.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.


 

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Er serviceminded og kan vise forståelse for andre
  • Har god fysik
  • Er ansvarsbevidst og kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
  • Er klar til at løse forskellige typer af arbejdsopgaver
  • Har kvalitets- og detaljeorienteret
  • Er indstillet på skiftende arbejdstider
  • Er indstillet på at bruge it-værktøjer
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik