Serviceassistent

image description To the next section

Hvad laver en serviceassistent?

Serviceassistenter brænder for at yde en god service til andre mennesker fx i form af rengøring, lettere kantinearbejde og transport af patienter på hospitaler. Som serviceassistent arbejder du fx på hospitaler med rengøring, anretning af mad og drikke og transport af patienter. Du kan også arbejde i virksomheder med anretning af mad og mindre kontoropgaver. På uddannelsen får du grundlæggende viden om professionel rengøring, vedligeholdelse og mindre reparationer. Du lærer også at tilberede og anrette mad.

 

Praktik

Når du vælger serviceassistentuddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af uddannelsen

Serviceassistentuddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 2 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Building & construction her

 

Videreuddannelse

Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle akademiuddannelserne. 

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Rengøringstekniker
  • Serviceassistent med speciale i hospitalsservice
  • Serviceassistent med speciale i virksomhedsservice

Rengøringstekniker
Den fagudlærte rengøringstekniker arbejder professionelt med blandt andet: daglig erhvervsrengøring, hovedrengøring, måling og vurdering af rengøringskvalitet samt specielle rengøringsopgaver som fx polishbehandling af gulve. Varigheden af uddannelsen afhænger af den enkelte elevs kompetencer.

Serviceassistent med speciale
Arbejdsområderne for den faglærte serviceassistent vil være inden for områder som bl.a. patientservice og diæter (hospitalsservice) eller kantine- og mødeservice (virksomhedsservice).

 

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan


 

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Er serviceminded og kan vise forståelse for andre
  • Har god fysik
  • Er ansvarsbevidst og kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
  • Er klar til at løse forskellige typer af arbejdsopgaver
  • Er kvalitets- og detaljeorienteret
  • Er indstillet på skiftende arbejdstider
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer