Ortopædist

image description To the next section

Har du lyst til at gøre en forskel?

Kan du se dig selv arbejde med fremstilling og reparation af proteser og har du samtidig lyst til at gøre en forskel og lette hverdagen for andre, så er ortopædist måske noget for dig.  

Arbejdsulykker, trafikuheld og andre skader er ofte skyld i, at folk har behov for hjælpemidler. Sammen med kirurger og fysioterapeuter udvikler du proteser, der fungerer som erstatning for eksempelvis arme og ben.

Praktikmuligheder

Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. På ortopædistuddannelsen kan du ikke tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer 4 år. Fra 2015 giver erhvervsuddannelser med normeret varighed på 3 år adgang til alle akademiuddannelser. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Building & Construction på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om reparation og fremstilling af proteser. Du lærer desuden at lave både mekaniske og elektroniskstyrede hjælpemidler. Du bliver fx undervist i fag som anatomi, biomekanik, materialeforståelse og arbejdsmiljø.

På ortopædistuddannelsen skal du ikke vælge speciale.

Dit arbejde foregår på værkstedet i et såkaldt bandageri i tæt samarbejde med en bandagist. Det er bandagisten, der har kontakt til brugeren, mens du arbejder på værkstedet, hvor de forskellige proteser bliver fremstillet. Du kommer til at arbejde med materialer som gips, læder, metal, kulfiber (prepreg) og plast.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har øje for design
  • Har sans for formgivning, mål og dimensioner
  • Har lyst til at arbejde med it og teknik
  • Kan arbejde kreativt og finde nye løsninger
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • Kan arbejde sammen med andre faggrupper
  • Overholder tidsplaner
  • Er indstillet på at arbejde på et værksted eller i en produktionshal
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik