Motorcykelmekaniker

image description To the next section

Hvad laver en motorcykel- og knallertmekaniker?

Som motorcykel- og knallertmekaniker arbejder du med reparation af motorcykler og knallerter. Du vedligeholder og efterser alt fra stel, motor, gearkasse, bremser og det elektriske system på motorcykler / knallerter Det er også dig, der betjener og vejleder kunder, der skal have efterset deres motorcykel / knallert eller købe motorcykel, reservedele eller motorcykeludstyr.

På uddannelsen lærer du, hvordan de mekaniske og elektriske dele fungerer på motorcykler / knallerter. Du lærer at bruge det rigtige værktøj og maskineri, samt at finde frem til slidte og defekte dele, som skal skiftes. Du har også fag som salg, service, kundebetjening og erhvervsforståelse. Motorcykel- og knallertmekanikeruddannelsen foregår på TEC, Hvidovre i København, og du får løn under uddannelsen.

 

Praktik

Som en del af uddannelsen til motorcykel- og knallertmekaniker skal du ud som lærling på et værksted. Hvis du har en praktikplads, er du garanteret en plads på uddannelsen. Har du ikke en praktikplads, skal du søge om en kvoteplads. Der er i øjeblikket gode muligheder for at få plads. Vil du høre mere om kvoterpladser, kan du kontakte David Kjær, dkj@tec.dk

 

Varighed af motorcykelmekanikeruddannelsen

Motorcykel- og knallertmekanikeruddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger. Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics

 

Uddannelse for voksne

Er du over 25 år, laver du sammen med en konsulent en plan for din uddannelse, der matcher de kompetencer, du har med dig. I vælger sammen den kombination af fag, der giver dig de bedste kort på hånden, når du er færdig med motorcykelmekanikeruddannelsen. Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne (over 25 år)

To the next section

Elitehold

Som noget nyt kan du komme på eliteholdet på motorcykelmekanikeruddannelsen. Eliteholdet er for dig, der er særligt motiveret, og som ønsker ekstra udfordringer. Du får fag på højt niveau og mulighed for at komme til udlandet, hvor du bliver udfordret fagligt og får international erfaring.

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Knallertmekaniker
  • Motorcykelmekaniker

Knallertmekaniker
Som knallertmekaniker står du for fejlfinding og reparation af knallerter. Du skrifter bl.a. tændrør, olie og filtre, og du smører og justerer.

Motorcykelmekaniker
Vælger du motorcykelmekaniker, er hjulopbygning, motor- og gearkassereparationer samt fejlfinding på el-systemer, tændingssystemer, kobling og gearkasse nogle af de mange opgaver, du skal varetage.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

Tag motorcykeluddannelsen på TEC. Tilmeld dig allerede i dag

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer