Lufthavnsuddannelsen

image description To the next section

Er det dig der skal holde styr på lufthavnen?

Brænder du for at arbejde i et internationalt miljø, hvor alle dage byder på nye udfordringer, så er lufthavnsuddannelsen måske noget for dig.  

Det er dit ansvar at fragte baggage og andet gods sikkert til og fra flyene, samt laste og losse lastrummet. 

Praktikmuligheder

Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. På lufthavnsuddannelsen kan du ikke tage dit praktikforløb i TECs praktikcenterLæs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 3 år. Fra 2015 giver erhvervsuddannelser med normeret varighed på 3 år adgangsgivende for alle akademiuddannelserne. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Transport & Mechanics på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen lærer du om internationale regler og forhold, sikkerhed, miljø og kørsel samt at udføre praktiske opgaver på flyvepladsen. Du bliver desuden undervist i fag som dansk, engelsk og samfundsfag.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Transportarbejder i lufthavn
  • Lufthavnsoperatør med speciale: bagage, cargo, aircraft servicing, airport service, brand og redning, fuel, cleaning, ground handling samt rampeservice

Transportarbejder
Som transportarbejder varetager du de opgaver, som er forbundet med at laste og losse flyene. Du bruger forskellige køretøjer til losse og laste, som du gennem uddannelsen har lært at håndtere.

Lufthavnsoperatør
Som lufthavnsoperatør kan du vælge mellem flere specialer, som giver dig et særligt kendskab til de arbejdsopgaver, der knytter sig til specialet. Du er desuden ansvarlig for at løse logistikproblemer, og du arbejder med moderne informationsteknologi.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • har god fysik
  • kan lide at arbejde udendørs
  • kan samarbejde med andre og overholde tidsplaner
  • er serviceminded
  • har fokus på kvalitet og detaljer
  • er opmærksom på miljø og sikkerhed
  • er indstillet på skiftende arbejdstider og weekendarbejde
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik