Lastvognsmekaniker

image description To the next section

Hvad laver en lastvognsmekaniker?

Som lastvognsmekaniker arbejder du primært med lastvogne, som har en totalvægt over 3.500 kg. Du vedligeholder og reparerer store dieselmotorer, justerer styretøj, reparerer gearkasser, bremser, påhængskoblinger mm. Det er dit job at vurdere reparationsmulighederne og vejlede om den mest økonomiske reparation ud fra kundens ønsker og forventninger. På lastvognsmekanikeruddannelsen får du en grundlæggende viden om fejlfinding, og du lærer at reparere og udskifte defekte og slidte dele på alle typer lastbiler. Du bliver fx undervist i styretøj, bremser, elektriske systemer mm., og du får også fag som førstehjælp, arbejdsmiljø, engelsk og naturfag.

 

Rigtig gode praktikmuligheder

Når du vælger lastvognsmekanikeruddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Lastvognsmekanikeruddannelsen er en af vores fordelsuddannelser, dvs. en uddannelse med særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, når du har fået dit svendebrev, da der er mangel på arbejdskraft.  Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af uddannelsen

Lastvognsmekanikeruddannelsen varer fra 2 år til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til autoteknolog og maskiningeniør. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Vidste du, at ...

... man kan reparere næsten alt på en lastbil med en computer?

Før i tiden var en lastvognsmekaniker en stor, stærk mand, der var smurt ind i olie, men i dag er lastbilerne koblet op på den nyeste teknologi, så man kan gøre næsten alting ved hjælp af en computer. Faktisk er teknologien i lastbilerne ca. 6 år foran teknologien i personbilerne, og nogle lastvognsmekanikere ender faktisk med at arbejde i andre brancher, fx vindmølleindustrien, fordi gearkassen i en lastbil og en vindmølle er næsten ens.

Tilmeld dig nu og start til august

Vi sidder klar til at hjælpe dig i gang på telefon 3817 7000

Tilmelding til lastvognsmekanikeruddannelsen - en erhvervsuddannelse

 

Bliv-Lastvognsmekaniker

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

 • Lastvognsmontør
 • Lastvognsmekaniker

Lastvognsmontør
Som lastvognsmontør tilrettelægger og gennemfører du arbejde i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på dieselmotorer.

Lastvognsmekaniker
Som lastvognsmekaniker arbejder du med eftersyn og reparation, men også med forskellige former for automatik og elektronik. Det er dig, der justerer alle typer af fejl på lastbilen, herunder avanceret fejlfinding på klimaanlæg og elektroniske systemer, avanceret elektronisk motorstyring, føreassisteret styring (brake assist) m.m


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • har lyst til at arbejde med it, teknik og mekanik
 • er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
 • har god fysik
 • kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • kan arbejde selvstændigt
 • er god til at planlægge opgaver
 • er serviceminded og god til at tale med kunder
 • kan udarbejde dokumentation i forbindelse med dit arbejde
 • har interesse for miljøet
 • har lyst til løbende at dygtiggøre dig og udbygge din specialviden
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer