Køletekniker

image description To the next section

Hvad laver en køletekniker?

Som køletekniker åbner der sig en verden af muligheder. Du kan fx komme til at arbejde med store industrielle køleanlæg i større virksomheder og på tankskibe, med køleanlæg i supermarkeder og industrien eller med komfortkøling / aircondition i mindre skala i huse. Som køletekniker arbejder du med montage, vedligehold, eftersyn og fejlfinding, alene eller i et team, alt efter størrelsen på køleanlægget. På køleteknikeruddannelsen lærer du om køleanlæg, klimaanlæg og energiforbrug, så du kan rådgive kunden til at vælge et anlæg, der passer til kundens behov.

 

Gode praktikmuligheder på uddannelsen

Køletekniker er en af vores fordelsuddannelser, dvs. uddannelser med særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, når du har fået dit svendebrev, da der er mangel på arbejdskraft.  Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af køleteknikeruddannelsen

Uddannelsen varer fra 2 til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Building & construction her

 

Videreuddannelse

Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle erhvervsakademiuddannelserne.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Vidste du, at ...

... miljøet spiller en stor rolle inden for køleteknik? Som køletekniker arbejder du nemlig med at skabe innovative klimaløsninger og rådgive kunder i energirigtige løsninger. Køleteknikeruddannelsen er en forening af kemi, fysik og håndværksmæssig kunnen, og den er fyldt med spændende beregninger og udfordrende teknik. Køle- og ventillationsteknik findes i mange former og størrelser, lige fra køleskabe i kiosker til store køleskibe. Kølebranchen er i rivende udvikling, og det kræver arbejdskraft, som følger med udviklingen.

Tilmeld dig inden 4. december

Næste tilmeldingsfrist på køleteknikeruddannelsen er 4. december med opstart 17. januar 2019

Tilmelding til køleteknikeruddannelsen

Tilmelding til køleteknikeruddannelsen på TEC

To the next section
thumbnail

Oplev miljøet på skolen

Se filmen
To the next section

Fag og specialer

Køleteknikeruddannelsen er trindelt. Du kan tage følgende trin:

  • Køleassistent
  • Køletekniker

Køleassistent
Køleassistenten varetager de mere rutineprægede opgaver. Uddannelsen tager 2 år.

Køletekniker
Uddannelsen til køletekniker tager 4 år.

TEC udbyder grundforløbet imens hovedforløbet foregår på Den Jydske Håndværkerskole.

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer