Køletekniker

image description To the next section

Kan du holde hovedet koldt?

Som køletekniker åbner der sig en verden af muligheder. Du kan fx komme til at arbejde med store industrielle køleanlæg i større virksomheder eller på tankskibe, med køleanlæg i supermarkeder eller i industrien eller med komfortkøling / aircondition i mindre skala i huse.

Som køletekniker arbejder du med montage, vedligehold, eftersyn og fejlfinding, alene eller i et team, alt efter størrelsen på køleanlægget. 

Praktikmuligheder

Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. På køleteknikeruddannelsen er der ikke mulighed for at komme i praktikcenter.

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 2 til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Fra 2015 giver alle erhvervsuddannelser med normeret varighed på min. 3 år adgang til alle erhvervsakademiuddannelserne.

Grundforløb 1 eller 2

Kommer du fra direkte 9. eller 10. klasse, og vil du gerne være køletekniker, skal du vælge fagretningen Building & Construction på grundforløb 1.

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section
thumbnail

Oplev miljøet på skolen

Se filmen
To the next section

Fag og specialer

Køleteknikeruddannelsen er trindelt. Du kan tage følgende trin:

  • Køleassistent
  • Køletekniker

Køleassistent
Køleassistenten varetager de mere rutineprægede opgaver. Uddannelsen tager 2 år.

Køletekniker
Uddannelsen til køletekniker tager 4 år.

TEC udbyder grundforløbet imens hovedforløbet foregår på Den Jydske Håndværkerskole.

To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik