Karrosseritekniker

image description To the next section

Hvad laver en karrosseritekniker?

Som karrosseritekniker står du selv for at skabe, forme og designe. På værkstedet er det karrosseriteknikeren, der svejser, reparerer skader på biler og opbygger biler. Finishen er i centrum, for det er karrosseriteknikerens opgave at sikre, at arbejdet kommer til at passe æstetisk perfekt til bilen. På karrosserteknikeruddannelsen er der fokus på design, kreativitet og den nyeste teknologi.  Du lærer at opbygge og reparere karrosserier til personbiler, varevogne, lastbiler og busser. Du lærer at arbejde med forskellige materialer som fx stål, letmetal, aluminium og plast og har desuden fag som miljø, el-lære og førstehjælp.

 

Rigtig gode praktikmuligheder

Når du vælger karrosseriteknikeruddannelsen, skal du i praktik/i lære i en virksomhed. Uddannelsen er en af vores fordelsuddannelser, dvs. en uddannelse med særligt gode muligheder for praktikplads. Du er samtidig rigtig godt stillet på arbejdsmarkedet, når du har fået dit svendebrev, da der er mangel på arbejdskraft. Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af uddannelsen

Karrosseriteknikeruddannelsen varer fra 3 år og 6 mdr. til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics her

 

Videreuddannelse

Som karrosseritekniker kan du bl.a. videreuddanne dig til off-shore svejser i vindmølle- eller olieindustrien.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Vidste du, at ...

... karosseriteknikeruddannelsen er en meget kreativ uddannelse?

Som karosseritekniker står man selv for at skabe og forme, fremfor fx at udskifte reservedele der er blevet fremstillet på fabrik. Her er finishen i centrum og den faglige stolthed i højsædet, for når man afleverer en bil tilbage, skal bulen være perfekt rettet ud. Men modsat hvad mange måske tror, er arbejdet som karosseritekniker meget mere end buler og rust, for uddannelsen udvikler sig i takt med teknologien - og en forrude er fx ikke bare glas, den har både sensorer og målere, som skal installeres og programmeres korrekt, når den bliver skiftet.

 

Tilmeldingsfrist nu og start til august

Vi sidder klar til at hjælpe dig i gang på 3817 7000.

Tilmeld dig karrosseriteknikeruddannelsen

 

Karrosseritekniker

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Karrosseritekniker
  • Karosseritekniker med speciale som karrosseribygger
  • Karrosseritekniker med speciale som karrosseriopretter

Karrosseritekniker
Som karrosseritekniker reparerer du beskadigede dele, fremstiller nye dele og vurderer omfanget af skader på både store og små biler. Du kan vælge at arbejde på et autoværksted eller på en fabrik, hvor karrosserierne fremstilles.

Karrosseribygger
Med speciale som karrosseribygger, udfører du ændringer på karosseriet.

Karrosseriopretter
Som karrosseriopretter vurderer du, hvad de nødvendige reparationer koster, og det er dig, der udarbejder skadesrapporter til forsikringsselskaber.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med metal
  • Er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer