Karrosserismed

image description To the next section

Vil du reparere skader på bil-, bus- og lastvognskarrosserier

Vælg karrosserismed, hvis du interesserer dig for biler og har lyst til at arbejde på et værksted eller en fabrik, hvor hverdagen er præget af svejsning, reparation af buler eller fremstilling af karrosserier. 

Det er dig, som skærer nye dele ud af stålplader, som så formes og tilpasses bilen. Du fjerner også rust, retter buler ud og svejser de nye dele fast. 

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs mere om Praktikcentret her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 3 år og 6 mdr. til 4 år, og du kan bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge fagretningen Transport & Mechanics på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

Uddannelsen giver dig en grundlæggende viden om at bygge og reparere karrosserier til personbiler, varevogne, lastbiler og busser. Du lærer at arbejde med forskellige materialer som fx stål, letmetal, aluminium og plast. Du har desuden fag som miljø, el-lære og førstehjælp.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Karrosserismed
  • Karrosseritekniker
  • Karosseritekniker med speciale som karrosseribygger
  • Karrosseritekniker med speciale som karrosseriopretter

Karrosserismed
Som karrosserismed reparerer du beskadigede dele, fremstiller nye dele og vurderer omfanget af skader på både store og små biler. Du kan vælge at arbejde på et autoværksted eller på en fabrik, hvor karrosserierne fremstilles.

Karrosseribygger
Med speciale som karrosseribygger, udfører du ændringer på karosseriet.

Karrosseriopretter
Som karrosseriopretter vurderer du, hvad de nødvendige reparationer koster, og det er dig, der udarbejder skadesrapporter til forsikringsselskaber.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med metal
  • Er praktisk anlagt og har lyst til at bruge dine hænder
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
  • Kan arbejde omhyggeligt og præcist
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik