Flymekaniker

image description To the next section

Vil du være med til at sætte fly i luften?

Vælg flymekanikeruddannelsen, hvis du brænder for at komme helt tæt på de store fly, og hvis du gerne vil arbejde i et internationalt miljø, hvor tålmodighed, ansvarlighed og flysikkerhed er altafgørende.

Som flymekaniker er det dit ansvar at efterse flyene, inden de letter. Du er også med, når hele flyet eller dele af det bliver skilt ad i forbindelse med mere gennemgående eftersyn.

Praktikmuligheder

Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. På flymekanikeruddannelsen kan du ikke tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 4 år og 6 mdr. til 6 år, og du kan videreuddanne dig til Produktionsteknolog. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, og vil du gerne være flymekaniker, så skal du vælge fagretningen Transport & Mechanics på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningerne her

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen lærer du om flyinstrumenter, motorer, flystruktur og flysystemer samt aerodynamik. Du har også fag som dansk, engelsk, elektronik, fysik og matematik. Du bliver certificeret flytekniker, da TEC opfylder certificeringskrav fra Det Europæiske Luftfartsikkerhedsagentur EASAs og Den Europæiske kommissions regler.

På uddannelsen kan du tage følgende trin og specialer:

 • Flyteknik
 • Flyelektronik

Flyteknik

På trin 1 får du grundlæggende viden om elektricitet, elektronik og aerodynamik. Du lærer om digitale teknikker/elektroniske instrumentsystemer, materialer og hardware, vedligeholdelsespraksis, menneskelige faktorer, propeller og luftfartslovgivning. Du kan specialiserer dig inden for følgende underkategorier:

 • Flyvemaskiner med turbinemotor
 • Flyvemaskiner med stempelmotor
 • Helikoptere med turbinemotor

Flyelektronik

På trin 2 bygger du videre på din viden om elektronik, digitale/elektroniske instrumentsystemer, luftfartøjer og deres aerodynamik, strukturer, systemer og fremdrift.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

 • har lyst til at arbejde med it, teknik og mekanik
 • kan arbejde omhyggeligt og præcist
 • har fokus på kvalitet og detaljer
 • har fokus på sikkerhed
 • kan bevare overblikket
 • har gode engelskkundskaber
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik