Elektronikfagtekniker

image description To the next section

Har du sans for forbindelser?

Hvis du kan se dig selv arbejde inden for brancher som den medicinske verden eller forskningens verden og samtidig interesserer dig for produktion, installation og vedligeholdelse af forskellige typer af elektronisk udstyr, så er elektronikfagtekniker måske noget for dig.

Som elektronikfagtekniker er det dit ansvar at efterse det elektroniske udstyr, og sikre at det virker fejlfrit.  

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du på elektronik- og svagstrømsuddannelsen mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 4 til 5 år. Og du kan bl.a. kan videreuddanne dig til automationsteknolog, energiteknolog, it-teknolog eller el-installatør. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.).

Grundforløb 1 eller 2?

Kommer du fra 9. eller 10. klasse, og vil du gerne være elektronikfagtekniker, så skal du vælge fagretningen Programming & Electronics på Grundforløb 1. Du kan læse mere om fagretningerne her. Bemærk, at TEC kun udbyder Grundforløbet. Når du har fundet en læreplads skal du starte på hovedforløbet på ZBC i Ringsted.

To the next section

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkeskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg ind på en erhvervsuddannelse? Kan jeg komme til udlandet? Får jeg løn under min uddannelse? Skal jeg starte på Grundforløb 1 eller 2?

Få svar på dine spørgsmål her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen bliver du bl.a. undervist i fremstilling og reparation af elektronisk udstyr til radio, tele, tv, pc og hospitalsteknisk apparatur. Du skal derudover have fag som dansk, engelsk, matematik, iværksætteri og innovation, analogteknik, produktudvikling mm.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Elektronikfagtekniker

Elektronikfagtekniker
Som elektronikfagtekniker er det dig, der efterser det elektroniske udstyr og sikrer at det virker fejlfrit.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Forudsætninger

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Har lyst til at arbejde med teknik og elektronik
  • Er god til at samarbejde med andre
  • Har fokus på kvalitet og detaljer
  • Har logisk sans
  • Er god til it, matematik og engelsk
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik