Elektriker

image description To the next section

Hvad laver en elektriker?

Du rådgiver kunden om valget af elektriske løsninger og reparerer dem, hvis de går i stykker. Når du er udlært kan du arbejde i offentlige og private virksomheder eller vælge at blive selvstændig. På elektrikeruddannelsen lærer du, hvordan elektriske produkter og systemer virker, du installerer strøm til lys i nye bygninger, reparerer og skifter ledninger og kontakter i ældre boliger. Du lærer også at installere og vedligeholde intelligente bygningsinstallationer som fx computernetværk, telefon- og alarmanlæg og industrirobotter.

 

Praktik

Når du vælger elektrikeruddannelsen, skal du i praktik/ i lære i en virksomhed. Du skal selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

 

Varighed af elektrikeruddannelsen

Uddannelsen varer fra 2 år og 6 måneder til 4 år og 6 mdr. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Programming & electronics her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til miljøteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Elektriker 1
  • Elektriker 2

Elektriker 1 og 2

På begge specialer lærer du at arbejde med installationsteknik, bygningsautomatik, styrings- og reguleringsteknik og kommunikationsteknik. På elektriker 2 lærer du desuden at arbejde med udviklingsorienterede opgaver inden for det el-tekniske område og med kommunikationsnetværk, procesanlæg, robotteknologi og cleantech.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

 

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • er god til matematik og fysik
  • har logisk sans
  • kan arbejde omhyggeligt og præcist
  • kan læse og forstå arbejdsbeskrivelser og arbejdstegninger
  • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
  • er serviceminded
To the next section
thumbnail

El-branchen har brug for dig - bliv elektriker!

Se filmen
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer