Cykel- og motorcykelmekaniker

image description To the next section

Hvad laver en cykelmekaniker?

En cykel- og motorcykelmekaniker arbejder med reparation af to-hjulede transportmidler. Som cykel- og motorcykelmekaniker er det dig, der skifter eller reparerer delene på cykler, knallerter eller motorcykler. Det er samtidig dig, der sikrer, at funktionaliteten er i orden. 

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om, hvordan de mekaniske dele fungerer på cykler, knallerter og motorcykler. Du lærer at bruge det rigtige værktøj og maskineri samt at finde frem til slidte og defekte dele, som skal skiftes. Du har også fag som salg, service, kundebetjening og erhvervsforståelse.

Varighed

Uddannelsen varer fra 1 år og 6 mdr. til 4 år. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (6 mdr.). Læs mere om Grundforløb 1: Transport & mechanics her

Praktik

Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen er en kvoteuddannelse. Det betyder, der er et begrænset antal pladser på uddannelsen. Har du en praktikplads i en virksomhed, er du garanteret en plads. Har du ikke en praktikplads, kan du søge om en kvoteplads. Antallet af kvotepladser varierer fra år til år, og det er TEC, der vurderer, hvem der får kvotepladserne. For at ansøge om en kvoteplads, skal du søge ind på uddannelsen via optagelse.dk og udfylde en motiveret ansøgning.

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til produktionsteknolog. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag i uge 49

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Cykelmontør
  • Cykelmekaniker
  • Knallertmekaniker
  • Motorcykelmekaniker

Cykelmontør
Som Cykelmontør foretager du reparationer og udskiftning af de mest almindelige fejl og sliddele på cykler. Du står desuden for klargøring af cykler.

Cykelmekaniker
Vælger du at blive cykelmekaniker, udfører du både simple og avancerede reparationer på gængse og specielle cykler, herunder el-cykler. Du opbygger hjul og har indblik i forskellige steltyper og geometri.

Knallertmekaniker
Som knallertmekaniker står du for klargøring og servicering. Du udfører opgaver som skift af tændrør, olie og filtre samt smøring og justering af de forskellige dele.

Motorcykelmekaniker
Vælger du motorcykelmekaniker, er hjulopbygning, motor- og gearkassereparationer samt fejlfinding på el-systemer nogle af de mange opgaver, du lærer at varetage.


Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan.

 

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • har lyst til at arbejde med teknik og mekanik
  • har fokus på kvalitet og detaljer
  • har logisk sans
  • er serviceminded og god til at tale med kunder
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer