Bygningsmaler

image description To the next section

Hvad laver en bygningsmaler?

En bygningsmaler arbejder med behandling og maling af vægge, murværk, træværk og metalflader. Som bygningsmaler skal du kunne rådgive dine kunder om valg af materialer og produkter, hvilket kræver at du har stilsans, og at du følger med i tidens trend og de nyeste teknikker. Du arbejder ofte på byggepladser med mange kollegaer, typisk i et privat firma. Men du kan også vælge at blive selvstændig.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om farve- og materialelære, tegning, opmåling og matematik. Du lærer om alt lige fra rådgivning af din kunde, bundbemaling, klargøring og tapetsering til maling eller lakering af overflader. Du har også fag som produktudvikling, produktion, service, arbejdsmiljø og brandbekæmpelse.

 

Praktik

Bygningsmaleruddannelsen er en kvoteuddannelse. Det betyder, der er et begrænset antal pladser på uddannelsen. Har du en praktikplads, er du garanteret en plads. Har du ikke en praktikplads, kan du søge om en kvoteplads. Antallet af kvotepladser varierer fra år til år, og det er TEC, der vurderer, hvem der får plads. For at ansøge om en kvoteplads, skal du søge ind på uddannelsen via optagelse.dk og udfylde en motiveret ansøgning

 

Varighed af bygningsmaleruddannelsen

Uddannelsen som bygningsmaler varer 3 år og 3-6 mdr. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på Grundforløb 1, der varer 20 uger (1/2 år). Læs mere om Grundforløb 1: Building & construction her

 

Videreuddannelse

Du kan bl.a. videreuddanne dig til byggekoordinator. Mange vælger også at blive selvstændige.

To the next section
desc

Kom til besøgsdag på erhvervsuddannelserne, EUX og 10. klasse

Se mere her

To the next section

Adgangskrav til erhvervsuddannelserne på TEC

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

test

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

>

Fagretninger på Grundforløb 1 på TEC

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

  • Bygningsmaler – evt. med speciale i særlige maleteknikker

Bygningsmaler
Som bygningsmaler arbejder du både inde og ude, og andre håndværkere er ofte afhængige af, at du udfører din del af arbejdet til tiden. Du skal derfor være god til at planlægge og overskue alle faser af malerarbejdet. Mange bygningsmalere specialiserer sig inden for forskellige områder, det kan fx være tapetsering, gamle maleteknikker, opmåling og prissætning.

 

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan

 

 

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • Er indstillet på at have skiftende arbejdspladser – indendørs og udendørs
  • Kan arbejde i højder
  • Har normalt farvesyn og sans for farver, formgivning og design
  • Er detalje- og kvalitetsorienteret
  • Har god fysik
  • Kan samarbejde med andre
  • Er serviceminded og god til at tale med kunder
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
OK

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere hvordan indhold på sitet bruges og til at målrette vores markedsføring. Ved at klikke videre på sitet accepterer du websitets brug af cookies. Vis detaljer