Robotter og programmering

Antallet af robotter og automatiserede maskiner i industrien stiger konstant. Der er hårdt brug for folk, der har styr på automatisering og teknik. På automatik- og procesuddannelsen lærer du alt om automatiske maskiner og robotter. Det er der massiv efterspørgsel på!

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På automatiktekniker-uddannelsen bliver du undervist i data og programmering, men du får også kompetencer fra elektriker-, smede- og maskinfaget. På den måde kan du på egen hånd føre dine idéer ud i livet, hvis du vil opfinde og opbygge nye maskinanlæg eller robotter.

Du kommer på hjemmebane i fag som hydraulik, pneumatik og robotteknologi. Iværksætteri, innovation og produktudvikling bliver også gennemgående temaer i dine fag, projekter og oplæringsperioder.

Opbygning og specialer

Kan jeg læse videre?

Ja, når du tager automatik- og procesuddannelsen kan du bl.a. videreuddanne dig til automationsteknolog, it-teknolog og energiteknolog.

Du kan også tage automatik som en EUX - så får du, ud over dit svendebrev, også en studentereksamen og mulighed for at læse videre på universitetet.

EUX automatiktekniker

FAQ om automatik- og procesuddannelsen

Automatik- og procesuddannelsen er for alle, der elsker teknik og maskiner og drømmer om at arbejde med robotteknologi, automatiske maskiner, procesanlæg eller måske elevatorer. På uddannelsen lærer du at opstille, programmere og vedligeholde maskiner og anlæg, der styres hydraulisk, pneumatisk eller elektronisk.

Automatik- og procesuddannelsen er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb, hvor vi skifter mellem undervisning og oplæringsforløb. Du bliver undervist i data og programmering, hydraulik, pneumatik, reguleringsteknik, og robotteknologi. Samtidig får du kompetencer fra elektriker-, smede- og maskinfaget.

Det tager enten 2,5 eller 4,5 år at gennemføre automatik- og procesuddannelsen. Uddannelsens længde afhænger af, hvilket speciale du vælger inden for uddannelsen - fx tager det 2,5 år at uddanne sig til automatikmontør og 4,5 år at uddanne sig til automatiktekniker.

Du har rigtig gode jobmuligheder med en uddannelse som automatiktekniker. Behovet for eksperter inden for automatisering og teknik vokser nemlig hele tiden med antallet af robotter og automatiserede maskiner i industrien. Der er stor efterspørgsel på arbejdskraft, så du står rigtig godt, når du er færdig. Ved TEC uddanner vi 50 automatikteknikere om året, og der er jobs til dem alle og særligt gode muligheder for læreplads.

Når du har taget automatik- og procesuddannelsen, er der gode muligheder for at videreuddanne dig til automationsteknolog, it-teknolog, energiteknolog eller el-installatør. Hvis du tager automatik som en EUX, har du mulighed for at læse videre på universitetet.

Hos TEC kan du vælge mellem et vælg af erhvervsuddannelser som passer til netop dine interesser og fremtidsdrømme. Du kan se alle vores erhvervsuddannelser.

 TEC erhvervsuddannelser

Smedeuddannelsen

Datatekniker med speciale i programmering

  • Ansøgningsfrist og opstart

    Få styr på tilmeldingsfrister og startdatoer på erhvervsuddannelserne.
    Om tilmelding
  • Adgangskrav

    Adgangskravene afhænger af, hvor gammel du er, og hvornår du afsluttede folkeskolen.
    Læs om adgangskrav
  • Opbygning

    Hvordan er en erhvervsuddannelse opbygget? Skal du starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2?
    Se mere om opbygning

Find vej

Frederiksberg

Adresse
Stæhr Johansens Vej 5
2000 Frederiksberg

Transportmuligheder
Skolen ligger lige ved Fasanvej Metro, og bus 4A kører næsten til døren.

Find vej

Spørgsmål til uddannelsen?

Frederiksberg
Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX

Tina Lyngby Larsen

Vejleder, koordinator og mentor Elektriker, data, automatik, 10. klasse og EUX
TIL TOPPEN