Automatik og
procesuddannelsen

image description To the next section

Har du lyst til at hjælpe industrien med deres maskiner?

Vælg automatik og proces, hvis du brænder for at opstille og vedligeholde automatiske maskiner som fx elevatorer og højteknologisk udstyr brugt i industrien. Som automatik- og procestekniker står du for opbygning, indkøring og vedligeholdelse af automatiske anlæg, der kan være hydraulisk (væsketryk), pneumatisk (lufttryk) eller elektroniske styret. 

Du arbejder fx i industrien, i elektronikvirksomheder eller på store skibe. Du kan også vælge at blive selvstændig. Der er gode muligheder for at få job.

Praktikmuligheder

Du skal som udgangspunkt selv finde en praktikplads, men du kan få hjælp til praktikpladssøgning på skolen. Hvis du ikke kan finde praktikplads, har du mulighed for at tage dit praktikforløb i TECs praktikcenter. Læs om dine praktikmuligheder her

Varighed og videreuddannelse

Uddannelsen varer fra 2 til 4 år, og du kan bl.a. videreuddanne dig til automationsteknolog, el-installatør, energiteknolog og it-teknolog. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du først på grundforløb 1, der varer 20 uger (1/2 år).

Grundforløb 1 eller 2?

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du starte på Grundforløb 1 med fagretningen Programming & Electronics. Læs mere om fagretningen her

To the next section

Adgangskrav

Adgangskrav

Generelt gælder det, at du skal have mindst 02 i dansk og matematik. Derudover er der adgangskrav, som afhænger af din alder, og hvornår du blev færdig med folkskolen.

Læs mere om adgangskrav her

 

 

Opbygning af uddannelsen

Opbygning af uddannelsen

Hvordan er en erhvervsuddannelse bygget op, hvor lang tid tager grundforløbet? Skal du starte på Grundforløb 1 eller 2, og hvornår er det nu, man skal i praktik?

Læs mere om opbygning her

 

 

Fagretninger

Fagretninger på Grundforløb 1

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du vælge en fagretning. Din fagretning toner dit grundforløb og forbereder dig på Grundforløb 2.

Læs om vores fagretninger her

To the next section

Fag og specialer

På uddannelsen lærer du at arbejde med montage, fejlsøgning og fejlretning på automatiserede maskiner og anlæg, der indeholder PLC styringer og hydrauliske og pneumatiske kredsløb. Du skal bl.a. også lære at vedligeholde, reparere og forbedre og eksisterende anlæg.

Du kan vælge mellem følgende trin og specialer:

Automatikmontør
Som automatikmontør lærer du bl.a. at opbygge og reparere elektriske motorer og pneumatiske kredsløb.

Automatiktekniker
Automatikteknikeren arbejder på tværs af elektriker-, maskinarbejder- og smedefagene. Som automatiktekniker er dig, der fejlfinder og reparerer elektromotorer, relæer og elektrisk udstyr på maskiner og anlæg. 

Automatiktekniker til elevatorbranchen
Du laver de samme ting, som automatikteknikeren, men du arbejder også med eftersyn og vedligehold af elevatorer, rulletrapper og rullefortove.

Elektrotekniker
Som elektrotekniker specialiserer du dig især i automatik og i at sætte maskiner op til produktion.

Du kan læse mere om de formelle krav til uddannelsen (undervisning, opbygning, prøver og eksamen) i den lokale uddannelsesplan

 

 

To the next section
desc

Uddannelsen kan også tages som EUX, hvor du både får svendebrev og studenterhue

Læs mere om EUX

To the next section

Forudsætninger og adgangskrav

Om dig

Det er vigtigt, at du:

  • har lyst til at arbejde med teknik, mekanik og elektronik
  • er god til it, matematik og engelsk
  • har logisk sans med fokus på kvalitet og detaljer
  • er serviceminded og god til at tale med kunder
  • kan arbejde både selvstændigt og sammen med andre
To the next section

Her kan du tage uddannelsen

To the next section
Accepter cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan sitet bliver brugt. Læs vores privatlivspolitik